2014. június 9., hétfő

Zöldpaszuly leves kacsahússal

Lassan itt a zöldpaszuly szezonja, készíthetjük belőle a finomabbnál finomabb leveseket, most éppen egy hússal főzött változatot hoztam, így is nagyon finom.


Hozzávalók: (5 – 6 személy részére): egy kacsa csontos részei, 1 kg zöldpaszuly, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor kapor, só, 2 – 3 evőkanál ecet. A habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 1, 5 dl tejföl.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, megtördelt zöldpaszulyt valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A lángról levéve ecettel savanyítjuk, a tetejére szórjuk a finomra aprított kaport.

4 megjegyzés:

Annamari írta...

Zöldpaszulyt bármikor bármivel :)

Chef Viki írta...

Bármerről nézem, nagyon szívesen lennék kosztos Nálad :-)))

Hankka írta...

Guszta, nagyon fincsi lehet! :)

Elisabeth Pregadio írta...

Kati, ez a leves nagyon, de nagyon finom, de szeretnek ebbol egy tallal!