2014. június 17., kedd

Szalonnás, juhtúrós újkrumpli

Hirtelen ötlettől vezérelve született a tegnap este ez a finom vacsora, olyan hozzávalókból amelyek otthon voltak. A krumplit nagymamám küldte, úgynevezett bitang krumplik, így mondják nálunk az olyan krumplit, amely a tavaly véletlenül a földben maradt krumpliból terem, sokkal korábban, mint az idei krumpli. :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg újkrumpli, 20 dkg házi szalonna, 1 dl sűrű, zsíros házi tejföl, 10 dkg juhtúró, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: Az újkrumplit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, négybe vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beleforgatjuk a még meleg krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, 10 - 15 perc alatt összepirítjuk, hogy a krumpli átv egye az ízeket. Ezután levesszük a lángról, a tetejére szórjuk a juhtúrót és lefödve a meleg kályhán hagyjuk még 5 percet, míg a túró megolvad.
Megjegyzés: Önmagában is finom ebéd, vacsora lehet, de sült húsok mellé is tálalhatjuk.

6 megjegyzés:

Anazar írta...

Igen találó ez a bitang megnevezés ;-)))

Eszter írta...

Nyamiiiiiiii!!! :-)

Chef Viki írta...

Egy elképesztően hasonló vacsink volt tegnap este :-DD

Tálaló írta...

Ez nagyon klassz ötlet:)))A férjem folyton juhtúrós sztrapacskáért nyaggat,de azt fél nap elkészíteni,s nemigen van mostanában ennyi időm.Szerintem ez is legalább olyan finom...le is tesztelem hamarosan:)))

Éva írta...

Nagyon finom lehet, tetszik nagyon a recept! Kifogom próbálni egyszer! Szeretem az ilyen ételeket! Tetszik a bitang krumpli elnevezés!:-)

Elisabeth írta...

Micsoda finomsag, Kati. Guszta es nagyon kulonleges. Jol menne hozza a grilles csirke!