2014. június 29., vasárnap

Majonézes cukkini

Ahogyan vinettát (padlizsánt) ugyanúgy cukkinit is szoktunk kikavarni majonézesen, kenyérre kenve, zöldségekkel isteni finom. Nálam most éppen egy elnőtt gömbcukkini feléből készült.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes cukkini, 1 kicsi hagyma, só, bors. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 szűk kávéskanál mustár, 1, 5 dl olaj.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, szűrőbe rakva alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk a vizet belőle, hagyjuk kihűlni, villával alaposan összetörjük.
A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd óvatosan csepegtetve hozzáadjuk az olajat, közben folyamatosan kavargatva majonézt készítünk. A lecsöpögtetett, kihűlt cukkinit a majonézhez kavarjuk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, behűtve tálaljuk, zöldségekkel, friss vagy pirított kenyérrel.

7 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Köszönöm a tippet, már viszem is, mert rengeteg cukkinink van! ;)

Katalin írta...

Még nem hallottam, hogy cukkiniből is lehet ilyet készíteni, de ahogy a képeket nézem, nagyon finom lehet :-)

Mamka írta...

Ó,köszönöm! Van két cukkinim,vártak a sorsukra, de ez lesz belőlük.:)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon finom lehet:))

Chef Viki írta...

Szuperjó ötlet!!!

teller-cake írta...

De jó ötlet, már vittem is! Kaptam egy tucat cukkinit. :)

Vicuska írta...

Joghurttal és pici fokhagymával szoktam készíteni, nyersen, apróra reszelve. Ez is finom ötlet!!!