2014. június 5., csütörtök

Egresleves csirkehússal

Mert szeretjük... nagyon, de nagyon, jó kis savanykás leves, finomabbat nem is kívánnék egy meleg nyári napon, langyosan is finom.


Hozzávalók (5 – 6 személy részére): egy csirke csontos részei, fél liter megtisztított egres, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor petrezselyemzöld, só. Az eresztékhez: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott egrest valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, 4 – 5 percig hagyjuk főni, közben elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel. A levest levesszük a tűzről úgy adjuk hozzá az eresztéket, hogy ne fusson össze. Végül megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel is.
Megjegyzés: Ha túl savanyúnak találjuk, adhatunk hozzá kevés cukrot is.

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Aztamindenit!!! Teljesen a szájízem :-)

Csak lássak pöszmétét (nálunk ez a neve) a piacon!!!

Andi írta...

Apai nagyanyám fözött egreslevest, évek óta nem ettem.

Erika írta...

De megkívántam, hússal még nem is láttam!:))

teller-cake írta...

Imádom a leveseidet, most is nagyon különlegeset hoztál! Az egres az egyik kedvencem...kipróbálós! :)

Hankka írta...

Ez a leveske nagyon jól hangzik, ki is fogom próbálni! :)