2014. június 10., kedd

Cukkinis spagetti

Ez a finom spagetti még a múlt héten készült, de hamarosan ismétlés lesz belőle, mert nagyon tetszett az egész családnak, egyszerű, könnyű, és percek alatt készen van :) Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes cukkini, 20 dkg gépsonka, 3 dl tejföl, 20 dkg juhsajt, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, 3 - 4 evőkanál olaj, 1 csomag spagetti.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, a vizet letöröljük róla, vékony karikákra szeleteljük. A cukkinikarikákat megpirítjuk a felforrósított olajon, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat. A spagettit, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A sonkát kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, összeforraljuk, Az elkészült szószba beleforgatjuk a roppanósra főzött spagettit, tálaláskor hozzáadjuk a pirított cukkinikarikákat, bőven megszórjuk reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk, mert ha sokáig áll a spagetti felszívja a szószt.

5 megjegyzés:

Monika írta...

Hű,nyelek itt nagyokat!!!!Holnap meg fogom csinálni,van egy cukkinim,csak a többi hozzávaló nincsen.:)

Elkészítettem hétvégén a padlizsán kis rakott pizzákat,hát valami fenséges volt!!!!Köszönöm!

Elisabeth írta...

En is szoktam kesziteni cukkinis spaghettit, de mar el is felejtettem mikor keszitettem. Itt van a szezonja, es amint latom te is nagyon finoman keszitetted. Guszta es finom!
Kisse regen kommentaltam mind az osszes blogon, sok minden ossze jott, a lanyomeknal vagyok a kutyusokra vigyazni, mig vakacion vannak! Puszillak

Éva írta...

Nagyon guszta! Igen finom lehetett, szívesen megkóstolnám mert még cukkinit így nem készítettem eddig!

Seffer Lilla írta...

Ó de jól néz ki! Megkívántam!

Zsófi írta...

Nagyon jól néz ki, csináltam már hasonlót de ki fogom próbálni a recepted! :-)