2014. április 28., hétfő

Paradicsomos kacsaragu szív alakú tésztával

Most igazából a szív alakú tészta mellé kerestem receptet, s adott volt a kacsahús, így abból készült a köret. Kissé olaszosra sikeredett, mégis még édesapám is evett belőle, pedig nem nagyon szereti a különleges fűszereket. Kicsit pepecsmunka kicsontozni a kacsát, de a végeredmény megéri.
A szív alakú tésztát a Páromtól kaptam ajándékba, Londonból, még Valentin - napra, egy szív alakú szilikon muffinforma és egy Cadbury csoki társaságában. Kicsim, köszönöm itt is:)


Hozzávalók (4 személyre): 1 kacsa kicsontozott mellehúsa, combjai, szárnyai, a zúzája, 20 dkg májusi pereszke vagy más gomba, kis csokor zöld fokhagymaszár, 1 dl házi fehérbor, só, bors, kevés olaj, jó csipetnyi olasz fűszerkeverék, 1 evőkanál liszt, 5 - 6 dl házi paradicsomlé, 2 evőkanál tejföl, 4 - 5 dkg sajt.
Elkészítése: A kicsontozott kacsahúst kis kockákra vágjuk. A felforrósított olajon átforgatjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és addig főzzük fedő nélkül, míg a bor elpárolog, ekkor hozzáöntünk, 2 dl meleg vizet, puhára pároljuk benne a húst. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, együtt pároljuk 15 percig. Amikor a gomba is megpuhult megszórjuk a liszttel, feltöltjük a paradicsomlével, fűszerezzük az olasz fűszerkeverékkel, besűrítjük.
A tésztát a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, óvatosan kavargatjuk meg főzés közben, hogy a szívek ne essenek szét.
A paradicsomos ragut a kifőzött tésztával tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez nagyon jól hangzik, és micsoda szép szívek! Nagyon tetszik :-)

Monika írta...

Szív alakú tészta????? Lányom odalenne érte.Nem láttam még felénk.
Mindig olyan különlegességekkel jössz.:) Gratulálok!

Kati írta...

Katalin, köszike:)

Mamka, nekem a Párom küldte Londonból, de azt mondják a Lidl-ben is lehet kapni néha ilyen tésztát:) Köszike:)

Hankka írta...

Nagyon különleges és mutatós tészta, guszta lett! :) És finom lehet a husi, érdekes a fokhagymaszár is benne, ilyet még nem ettem! :)