2014. április 1., kedd

Avokádókrém

Életem első avokádókrémje, kicsit furcsa volt elsőre, de ízlett, ki fogom még próbálni másfajta ízesítéssel is.


Hozzávalók: 1 érett avokádó, 1 szál zöldhagyma, 1 kemény tojás, 3 db kis háromszögletű krémsajt, só, pici citromlé.
Elkészítése: Az avokádó érett húsát kivájjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a tojást négybe vágjuk, hozzáadjuk a sajtot, a citromlét, a sót és krémesre turmixoljuk.
Megjegyzés: Friss zöldségekkel, főtt tojással, kenyérrel tálaljuk.

10 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ez nekem is kedvencem:) Nagyon jól néznek ki azok a szendvicsek és nagyon egészséges is:)

Rózsa Pachné Szévald írta...

Mi is szeretjük :)

Fernel írta...

Én ezt sokkal egyszerűbben adom elő. Puha avokádót kikanalazok a héjából, egy villával lapítón rusztikusra töröm, megszórom sóval és azonnal citromot facsarok rá. Belelapátolom egy tálkába, adok hozzá apróra vágott hagymát és paradicsomkockát, összekeverem. És máris rakom Ember elé, egy rakat kenyérrel, vagy chipsszel.Ja, még kis csili is megy bele, vagy csípős zöld paprika picire vágva. És utána örülök, ha marad nekem is. Nem próbáltam soha cifrázni, krémsajttal meg tojással meg pláne. Tartalmaz annyi zsírt, hogy pótlás nem igazán kell már bele :D
Eccerűen naccerű :D Legutóbb kb két hete volt itt a közös ismerősünknek a barátnője, IHB-t tartottunk, és neki is ízlett, pedig ő se evett még avokádót.
Ha lesz legközelebb, próbáld ki :D

fenci írta...

Én igy szoktam : pár csepp citromlé, só és fokhagyma... de ezt is ki fogom próbálni - én nagyon szeretem az avokádót.

Katalin írta...

Sokat nem tudok hozzászólni, hogy hogy kell csinálni, de ahogy Te készítetted Kati, tojással, sajttal, biztosan nagyon finom, valószínű finomabb, mint nélkülük! És a képek csodálatosak, igazi tavaszi hangulatúak :-) Nagyon tetszik!!!

Illéskrisz Konyhája írta...

Tojással még nem próbáltam, de biztos finom. Mi is nagyon szeretjük és ráadásul még egészséges is... Guszta!

Vicuska írta...

Csodás fotót készítettél róla!!! Én is teszek hozzá fokhagymát, mert elég homogén az avokádó íze, hiányzik hozzá valami markáns íz.

horimarika írta...

Imádom!! Én is a só-bors-fokhagyma-lime verziót szoktam készíteni. Isteni. Öcsém egyébként sóval eszi zsíros/vajas kenyérhez. Simán, mint a paprikát, retket, paradicsomot...
De a te ízeiddel is kipróbálom :)

teller-cake írta...

Képzeld én is most készítettem először Janka blogszülinapjára - meg persze reggelire :-DD - , a főzős blogomon van. Más ízesítéssel készítettem, ízlett nagyon! Legközelebb sajtot is teszek bele, az nálam mindenhez jöhet... ;-))

Kati írta...

trollanyu, igen, köszi:)

Rózsa, elhiszem :) Köszi:)

Fernel, a következő adagot a te recepted szerint készítem, máris csorog a nyálam:) Húsvéti reggelire elkészítem:) Köszi:)

fenci, köszi, a te recepted is sorra kerül:)

Katalin, nekem ízlett, ha furcsa is volt elsőre, de mindennel így szoktam lenni :) Köszi:)

Illéskrisz, köszi:)

Vicuska, úgy is kipróbálom, köszi:)

Horimarika, én meg a te változatodat:) Köszi:)
teller - cake, megnézem :) Köszi:)