2014. március 5., szerda

Húsvéti tojások szalvétatechnikával díszítve

Recept helyett (bár az is van tartalékon most elég) most húsvéti tojásokat hoztam Nektek. Lehet ti már ismeritek ezt a technikát, hiszen nagyon egyszerű, de nekem új volt még. Nem lettek tökéletesek a tojásaim, de én készítettem őket saját kézzel, és még lesznek társaik az elkövetkező időben. Próbáljátok ki ti is, egyszerű, gyorsan elkészíthető, szép, és sikerélményt biztosít.

Hozzávalók: világos héjú tojások, mintás szalvéták, régi könyvlapok, dekupázs ragasztó, ecset, szeg.
Elkészítése: A tojást megmossuk, a két csúcsán egy kisebb szeg segítségével óvatosan lyukat fúrunk, a tartalmát kifújjuk. A szalvétát rétegeire szedjük, és csak a legfelső vékony színes réteget használjuk fel. A szétszedett szalvétából tetszőleges mintákat vágunk ki, a tojás azon felületét ahová ragasztani szeretnénk bekenjük a ragasztóval, óvatosan rásimítjuk a mintát, ezt addig folytatjuk, míg a tojást teljesen befödtük. Végül a tojás két csúcsát fogva újból átkenjük vékonyan a ragasztóval, tojástartóba állítva meleg helyen hagyjuk megszáradni.

12 megjegyzés:

teller-cake írta...

Aktuális témát hoztál Hamvazó szerdára, kezdődik a Húsvéti készülődés... Nagyon szépek a tojások, nekem nem lenne türelmem ilyen szépen megcsinálni! :)

trollanyu írta...

Gyönyörűek:) Szeretem ez a technikát, csak most épp semmi kedvem ilyeneket készíteni, de a lányom szeretné, ha meglepnénk a tanárokat, meg a barátait:)

Anazar írta...

Tökéletesek!!

Katalin írta...

Gyönyörűek lettek, nagyon ügyes vagy! Gyorsan itt lesz a húsvét, és én még nem is gondolkodtam semmit ez ügyben :-)
Régebben a lányommal mi is foglalkoztunk szalvétatechnikával, spárgával körbevont üvegeket díszítettünk így. Volt is ilyen ragasztónk, valahol még meg is van,de szerintem már rég beszáradt :-)

Unknown írta...

Nagyon szépek,ügyes vagy ! :)

Blogkonyha írta...

Nagyon szépek Nálad is! Az az újságos az nagyon tetszik! Már alig várom, hogy gyűljenek nálam is és akkor folytatom tovább a kékfestővel...

marisz57 írta...

Nagyon ügyes és kreatív vagy!
Talán ha fiatal lennék, én is megpróbálnám...:)

Zsófi írta...

De jók, köszönöm hogy megosztottad velünk az elkészítés menetét!

Gerdi írta...

Szépek, a hangjegyes a kedvenc:-)Mi minden évben levelest készítünk, hagymahéjjal festve.

Noryta írta...

Pont húsvéti kreatív ötletet keresek, amit megcsinálhatnék a körünkben, erre látom, hogy milyen szépeket készítettél. Köszi, köszi! Ez lesz az, azt hiszem!!! :)

Hankka írta...

Nagyon szépek lettek, ötletes és mutatós ezzel a technikával a húsvéti tojás! :) Szép a kosárkád is! ;)

Kati írta...

Lányok, próbáljátok ki:) Köszi mindenkinek :)