2014. március 31., hétfő

Fűszeres pisztráng sütőpapírban

Ezt a pisztrángot a Fiútesóm barátnője hozta, sajnos ő nem tudott enni belőle, mert sehogy se tudtuk úgy összeegyeztetni a sütést, hogy ő is ott legyen. Zsuzsi, köszi, legközelebb közösen is készítünk, jó? :) Nagyon szerettük :)


Hozzávalók(3 személy számára): 3 pisztráng, 1 citrom, 3 babérlevél, 3 – 4 evőkanál szárított vagy friss petrezselyemzöld, só, bors, 4 – 5 evőkanál olívaolaj. A körethez: 4 dkg fagyasztott zöldborsó, 3 – 4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése:
  1. A pisztrángok pikkelyeit éles késsel, a farkától a feje felé haladva eltávolítjuk, majd alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk.
  2. Az így előkészített pisztrágokat kívül – belül alaposan sózzuk, borsozzuk.
  3. A petrezselyemzöldet elkeverjük az olívaolajjal és a halakat kívül – belül alaposan bekenjük vele, majd mindeniket megtöltjük egy – egy kettőbe vágott citromkarikával és a babérlevéllel.
  4. Miután fűszereztük a pisztrángokat egyesével sütőpapírba csomagoljuk, a tetején duplán tűrve a papírt, a két szélén pedig összecsavarjuk, hogy a keletkezett gőz bennt maradjon.
  5. A pisztrángokat  egy tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fél óra alatt megpároljuk, majd a sütőpapírt kibontva picit megpirítjuk, de csak 5 – 6 percig, hogy a hal húsa ne száradjon ki.
  6. A körethez a felforrósított olajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a még fagyos zöldborsót, átforgatjuk, felöntjük, 1, 5 dl meleg vízzel, puhára pároljuk, a tejföllel 5 – 8 perc alatt besűrítjük.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finomat készítettél! Guszta! Szeretjük a halat de annyira keveset eszünk! Talán ha nekem is valaki kifogná?:-))

Névtelen írta...

Egeszsegetekre:)a kovetkezot remeljuk Barnitol kapjuk/fogjuk.puszi

Katalin írta...

De finom lehetett! A pisztráng amúgy is finom hal, hát még így fűszeresen... :-) Szépek lettek!

Mamka írta...

Mindig nagyon különlegeset hozol.Fincsi lehetett! A feje mindig rajtamarad? Annyira bámul.:)))))

Rózsa Pachné Szévald írta...

Én is nagyon szeretem a pisztrángot,Magyarországon elég drága , így csak különleges alkalmakkor fogyasztjuk:)

Kati írta...

Éva, igen, sajnos kevés halat eszünk:) Köszi:)

Zsuzsi, gondolom te vagy a névtelen:) Köszike:)

Katalin, finom volt, köszi:)

Mamka, hát...így mutat jól a tálon:) Köszi:)
Rózsa, hát nálunk is drága, nálunk se mindennapi eledel:) Köszi:)