2014. február 12., szerda

Habjában sült tojás (II.)

Egy nagyon egyszerű, mégis különlegesebb ötlet reggelihez vagy vacsorához. Sütőben készült változata már olvasható volt a blogomon ITT


 
Hozzávalók: személyenként 2 tojás, só, 5 – 10 dkg sajt, kevés szárított majoránna, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a tojást, a sajtot, a majorannát, a sót, az olajat.
  2. A tojásokat feltörjük, elválasztjuk, a fehérjét a habverőbe öntjük, a sárgájukat pedig, vigyázva, hogy egészben maradjanak visszatesszük a fél héjakba, és pálinkáspoharakba állítjuk.
  3.   A sajtot lereszeljük.
  4.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  5.  A habból merőkanállal kiveszünk egy részt, beletesszük a sárgáját.
  6.  Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a merőkanállal a tojást, mindkét oldalán megsütjük, amikor megfordítottuk, sózzuk, megyszórjuk a majorannával és a sajttal.

Megjegyzés: Salátával, kiflivel, joghurttal tálalva finom reggeli vagy vacsora lehet

4 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Jól néz ki, de ennyi macera egy kis tükörtojásért? Félre a tréfával, érdekes ötlet, biztos jó lehet!Főleg vendégvárásra mutatós!

trollanyu írta...

Nagyon dekoratív, mint egy kis virág:) Miylen egyszerű és mégis fel lehet vele dobni egy étkezést:)

Okki írta...

Érdekes elkészítési mód. És jól is néz ki. :)

Kati írta...

kolozsgabi, igazad van, de így ünnepibb egy kicsit :) Köszi:)

trollanyu, igen, mutatós, köszi:)

Okki, igen, köszi:)