2014. február 5., szerda

Dióhabos linzer

Közeledik a szerelmesek napja, Bálint - nap, Valentin - nap, ki hogy akarja nevezni, tudom nálunk nincs hagyománya ennek az ünnepnek, de azért jól esik (legalábbis nekem) ha egy kicsit jobban kényeztethetjük párunkat, vagy ő minket ezen a napon. Erre alkalmas többek között ez a szív alakú süti, de természetesen nem csak Bálint - napra való, nálam karácsonyban is ez volt az egyik finomság.


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 – 3 evőkanál tejföl, 1 – 2 evőkanál darált dió, 2 evőkanál cukor.
Elkészítése: A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszuk. A lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukorral, a két tojássárgával, a tejföllel, míg puha tésztát kapunk. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, szív formával kiszúrjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük, belekeverjük a darált diót, a habból minden szívre teszünk egy kávéskanállal, és alacsony hőfokon rózsaszínre sütjük.

8 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ínycsiklandozóan festenek a szívecskéid, talán néhány darab csomagban száll majd szabadon a kedves felé? :)

Gerdi írta...

Nekem a Bálint-napról csak Apukám jut eszembe... De a sütid tetszik, finom omlós lehet!

Kati írta...

Teller - cake, köszi:) Nem ezek már elfogytak, de lesz más:))

Gerdi, Bálintnak hívják apukádat? Nagyon szép név, tetszik:) Köszi:)

trollanyu írta...

Nagyon jól hangzik a dióhabos linzer, ezek jöhetnek bármikor:) Nem szeretem a Valentin napot,de azért valami apróságot én is mindig sütök, jelképesen:)

Nea írta...

Szeretem az ilyen kis falatnyi ropogtatni valót. Dióhabbal meg különösen. (V)evő vagyok rá bármikor.

Okki írta...

Én is valami hasonlón agyalok, de még nem döntöttem el. Biztosan finomak voltak ezek a kekszek. :)

Farci írta...

Nagyon guszták!

Kati írta...

trollanyu, nem ártunk senkinek sem, ha ezen a napon egy kis finom szív alakú sütit sütünk:) Köszi:)

Nea, nagyon finom ez a dióhab:)Köszi:)

Okki, nagyon finomak voltak:) Köszi:) Majd meglátom én is, mit találsz ki:)

Farci, köszönöm:)