2013. november 19., kedd

Téli körte saláta

Egy egyszerű, ám annál finomabb saláta, datolyaszilvával és kardamommal feldobva. A körte mindennap jöhet:) Datolyaszilvát most ettem életemben először, érdekes, édeskés ízű.


Hozzávalók (2 személyre): 2 keményebb húsú téli körte, 1 datolyaszilva, 1 dl natúr joghurt, 5 dkg semleges ízű sajt, csipetnyi kardamom, 1 kis fej saláta a tálaláshoz, kevés citromlé.
Elkészítése: a körtéket megmossuk, hosszú csíkokra szeleteljük. A datolyaszilvát meghámozzuk, kettőbe vágjuk, egyik felét szintén csíkokra szeleteljük. A sajtot kis kockákra vágjuk. A datolyaszilva másik felét feldaraboljuk, hozzáadjuk a joghurthoz, rászórjuk a kardamomot, botmixer segítségével pépesítjük.
A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, egy tányérra terítjük, ráhalmozzuk a körtét, a datolyaszilvát, a sajtot, kevés citromlét csepegtetünk rá, majd megöntözzük a fűszeres joghurttal. Lehűtve tálaljuk.

9 megjegyzés:

Hankka írta...

Fincsi, milyen jólesne egy tálkával! :) Pont most kaptam körtét, már csak datolyaszilvát kell vennem hozzá! :)

marisz57 írta...

Mi is szeretjük a gyümölcssalátákat, bár én joghurtot nem szoktam rá tenni. Mézet, citrom és narancslét keverek el kis fahéjjal, esetleg szegfűszeggel.

HajniZoli írta...

Finom salátát készítettél, nekem is, nekem is!:)

Elisabeth írta...

Finom, és mutatós egészséges körte salátát készitettél, ugyszintén a finomm muffinok is jöhetnek pont post kávéhoz!

csipike írta...

Olyat még én sem ettem. A salátád nagyon finom. Most ősszel még nem is ettem sajtos körtét, jó hogy emlékeztettél rá ;-)

Kati írta...

Hankka, köszi:) Nálunk most nagyon sok datolyaszilvát árulnak a hipermarketekben.

marisz57, köszi, kipróbálom a te öntetedet is:)

HajniZoli, nagyon szeretem a körtét:) Küldök neked is:)Köszi:)



Elisabeth, küldöm fénypostán:) Puszi:)

csipike, na látod:) Köszi:)

Viki írta...

Kata ! nagyon guszta a salátád. Datolyaszilvát viszont még én sem láttam életemben, nemhogy ettem volna. Így elképzelni sem tudom, de biztos nagyon finom lehetett.

Kati írta...

Viki, köszi:) Ki kell próbálni egyszer mindent:)

Tiffanylda írta...

Ezt már vittem is! :) Nagyon guszta!