2013. november 30., szombat

Rozé kacsamell fügeszósszal

Valahogy sokkal kevesebbet főzök mostanában, a baj az, hogy nincs kinek. De azért néha muszály kipróbálni néhány új és különleges receptet, ez egy ilyen lesz:) Sült kacsamell mellé készítettem, isteni:)



Hozzávalók: 1 kacsa kifilézett mellehúsa, só, bors, kevés vaj. A szószhoz: 20 dkg aszalt füge, 2 dl almalé, 2 - 3 evőkanál mustár.
Elkészítése: A kacsamelleket előző este alaposan sózzuk, borsozzuk, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, majd a felforrósított vajon, mindkét oldalát 15 - 20 percig sütjük, míg kívül ropogós, belül picit rózsaszínű marad.
A fügék szárát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Ráöntjük az almalevet és 10 - 15 percig főzzük, míg a füge teljesen megpuhul, ekkor botmixer segítségével pürésítjük, hozzákeverjük a mustárt, újraforraljuk, majd alacsony lángon még öt percig főzzük, míg a levét teljesen elfövi. Ha nem fogyasztjuk el azonnal pici szalicilt keverjünk hozzá és töltsük befőttesüvegbe.

10 megjegyzés:

María írta...

Nagyon finom lehetett ezzel a különleges mártással a sült kacsamell.
Gondolom karácsonyra azért hazamegy a Párod, és lesz kinek finomságokat készíteni.

Nea írta...

Nem csak különleges a párosítás, de nagyon elegáns az étel is. Jól illik az ünnepi asztalra. A párod biztosan örülne neki.

Katalin írta...

Finom lehet, nagyon mutatós a terítésed! Tetszik a kis szószos tálkád, de nagyon :-)

Hankka írta...

Finomat főztél, a husi is és a mártás is nagyon guszta! :) Érdekes a mártás a mustárral, kíváncsi lettem az ízére! :)

teller-cake írta...

El tudom képzelni a szósz aromáját és hozzá a húst...fantasztikus lehet!! Imádom az ötleteidet. :))

Tiffanylda írta...

Lehet, hogy ezt bedobom az egyik ünnepi menünek, isteni lehet és gyönyörű látvány is! Csak félek, fügét nem tudok szerezni! :(
Ne szomorkodj, előbb-utóbb lesz kinek főzni!;)

Unknown írta...

Nagyon finom lehetett,én is ki fogom próbálni :)
( Mostanában kevés időm van blogozni,de azért benézek )
Kellemes Adventi időszakot kívánok :)

Böbe írta...

Finomat főztél, igazán ünnepi fogás!:))

Adél írta...

Kati, nagyon felcsigázott ez a fügés szósz, szerintem ízlene, mert a fügét amúgy nagyon szeretem.

HajniZoli írta...

Csere kóstolást kellene tartsunk Kati:-) én adok mézes tallért, te ilyen finomságot. Isteni lehet!