2013. november 1., péntek

Halloween muffin

Még a tavaly Londonból kaptam ajándékba ezt a Halloween muffin szettet, ami tartalmazott egy lisztkeveréket, cukormázhoz cukrot, egy folyékony cukor írókát valamint szellem alakú cukordíszeket.
Mi nem tartjuk egyáltalán a Halloweent, csak a Halottak napját, ma is égnek a gyertyák elhunyt szeretteink sírján.
De nem akartam, hogy kárba menjen a muffin, mert nagyon kedves számomra aki hozta és tudom szeretettel hozta, így ma elkészítettem, gyorsan készen volt. Nem lettek olyan szépek, mint a dobozon szereplő társaik, de mind elfogytak.


Hozzávalók: 23 dkg lisztkeverék (tartalmazza a lisztet, cukrot, szódabikarbónát), 2 tojás, 11 dkg vaj, porcukor a cukormázhoz, szellem alakú cukordíszek.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, lehűtjük, összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztkeveréket, simára, habosra kavarjuk. A masszát kis muffinkapszlikba kanalazzuk, előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 - 15 perc alatt megsütjük.
A porcukorhoz hozzáadunk 2 kávéskanál hideg vizet, simára kavarjuk, a kihült muffinokra kenjük, a szellem alakú cukordíszekkel díszítjük.

Ezt a díszt pedig a lánytesómmal közösen készítettük a múlt szombaton:)


5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Mi sem tartunk Halloween-t, nálunk is Mindenszentek és Halottak napja van... Azért jó, hogy nem veszett kárba a sütemény.

trollanyu írta...

Nagyon jó lett a muffin, meg a dísz is nagyon ízléses:) Nekem a Halloween nem jelent semmit, de mert itt nagy divat, jönnek a gyerekek, cukorkát kell osztani, mindenki beöltözik, így nekünk is ezt kell tenni Angi miatt. De én csak szép csöndben gyertyát gyújtok és emlékezem. További szép hétvégét neked:)

Hankka írta...

Nem is láttam még ilyen szellem alakú cukordíszeket, helyesek! :) Nálunk - konkrétan a családban - még nem gyűrűzött be Halloween, mi is hagyományosan ünnepeljük a Mindenszenteket, Halottak napját! :)

teller-cake írta...

Nekem nagyon tetszenek a Te verzióid, csinosak lettek! :)

Kati írta...

Illéskrisz, nálunk is, köszi:)

Nálunk egyáltalán nem tartjuk a Halloweent, csak a Halottak napját. A cukordíszeket a Londonból kaptam szintén ajándékba, Köszi:)

teller - cake, köszi:)