2013. november 8., péntek

Csirkesült sütőtök salátával

A különlegességet kedvelők számára, egy egyszerű csirkesültet hoztam különleges, finom sütőtök salátával, nagyon, de nagyon szerettem:) Életemben most ettem először gránátalmát, nagyon ízlett, ezután többször fogok venni:)


Hozzávalók (2 személyre): 4 csirkecomb, 4 szelet bacon, só, bors, kevés olaj. A salátához: 30 - 40 dkg sütőtök, 1 dl natúr joghurt, 5 dkg kecskesajt, 1 gránátalma magjai, kis csokor petrezselyemzöld, bors.
Elkészítése: A combokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, áttekerjük egy vékony szelet baconnel, amelyet fogpiszkálóval megtűzünk, forró olajban fehéredésig pirítjuk. Ekkor feltöltjük kevés vízzel, alacsony lángon puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A salátához a sütőtököt megmossuk, héját eltávolítjuk, hosszú csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, pirosra sütjük. A joghurtot elkeverjük a finomra aprított petrezselyemzölddel és a borssal. A gránátalma magjait kikaparjuk. A megsült sütőtököt elkeverjük a joghurttal, rámorzsoljuk a kecskesajtot, rászórjuk a gránátalma magjait, petrezselyemzölddel díszítjük.

10 megjegyzés:

Katalin írta...

Jaj de szép színes, őszies :) Nagyon finom lehetett!

Böbe írta...

Finomat alkottál,guszta nagyon! A gránátalmát imádom, napi szinten enném, de drága igy csak heti szinten eszem:)))

Hankka írta...

Finomat főztél-sütöttél, különösen a saláta tetszik! :) Szeretjük a sütőtököt, úgyhogy biztosan ízlene nálunk is! :)

Blogkonyha írta...

Pazar étek! Hű, máris éhes lettem...

sedith írta...

Hmm, ez igazán különleges lehetett! Szívesen megkóstoltam volna! Idén még nem ettünk sütőtököt. Na, majd ezután...

Gerdi írta...

Annyiféleképpen lehet elkészíteni a sütőtököt, régen meg csak simán főztük vagy sütöttük a sütőben. Most hoztál egy újabb remek ötletet... de fincsi lehet!

csipike írta...

Még én sem ettem ilyen almát. Viszont a sütőtököt kipróbálom hússal. Másnál is olvastam, kíváncsi lettem. Szerintem bejönne, mivel szeretem a gyümölcsös párosítást is.

María írta...

Érdekes lehetett a sütőtök saláta. Én még le vagyok ragadva a sütőtök hagyományos elkészítésénél - sütve vagy párolva. De úgy is csak én eszem meg a családban.

Okki írta...

Hús nélkül is jöhetne a saláta, nagyon szeretném. :)

HajniZoli írta...

Jó a hús is, de a saláta nálam a nyerő:-)