2013. október 31., csütörtök

Sajttal töltött füge

Az utóbbi időben nagyon keveset sütök, főzök, csak amit muszáj, valahogy sem ihletem, sem kedvem nincs hozzá.
Viszont rég áhítozom már friss füge után, néhány napja pedig sikerült venni pár darabot, amelyből egy nagyon egyszerű, de annál finomabb töltött fügét készítettem. Csak hét darab fügém volt, éppen csak kóstolóra volt elég a családnak. Anyumnak ízlett, a fiútesóm furcsálta az édes és picit sós ízek keveredését. Nekem kimondottan tetszett a párosítás.



Hozzávalók: 7 lila füge, 10 dkg kecskesajt, 1 kávéskanál Provence - i fűszerkeverék, 1 evőkanál olívaolaj, petrezselyemzöld a díszítéshez.
Elkészítése: A kecskesajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a fűszert, az olívaolajat, alaposan összekavarjuk. A fügét megmossuk, szárazra törüljük, a szárát levágjuk, 6 darabot vízszintesen háromba vágunk. A fügéket megtöltjük a fűszeres sajttal, a hetedik fügéből kis szeleteket vágunk, ezekkel a szeletekkel és a petrezselyemzölddel díszítjük.

7 megjegyzés:

Tálaló írta...

Kár,hogy nincs fügém:(
Vagyis van a fügebokron,melyről a levelek már lehullottak,de a zöld kis gyümölcsök már nem valószínű,hogy beérnek.
Úgyhogy majd talán jövőre.Nekünk nagyon ízlene ez a párosítás:))És mutatósak is:)

Edó írta...

MMM!Füge kecskesajttal!Remek! :)

Hankka írta...

Szerintem nekem is ízlene, jól hangzik és nagyon guszta is! :)

Pofe írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Katalin írta...

Valóban kicsit furcsa párosítás, de finom lehet, különleges ízű lehet.
Nagyon guszta!

HajniZoli írta...

Guszta ez a fügés összeállítás! Szívesen megkóstolnám:-)

Kati írta...

Tálaló, én is alig pár darabot vettem, mert nagyon drága, de én nagyon szeretem:)Köszi:)

Edó, végre én is hozzájutottam:) Köszi:)

Hankka, biztos szeretted volna, nagyon finom:)

Katalin, szerintem a füge nagyon talál a sajtokkal, mint a körte és az alma is, nagyon ízlett nekem:) Köszi:)

HajniZoli, köszi:)