2013. szeptember 1., vasárnap

Krumplileves disznóhússal

Nálunk a krumplileves eredetileg hús nélkül szokott készülni, de a család férfi tagjai nincsenek annyira oda érte, ezért anyum kitalálta, hogy kevés hússal úgymond feltúrbozza számukra, így sokkal szívesebben megeszik.


Hozzávalók (5 - 6 személyre): 10 -15 dkg disznóhús,15 közepes krumpli, 1 nagyobb sárgarépa, kis csokor petrezselyemzöld, 1 szál zellerzöld, 1 hagyma, 1 zöld paprika,1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, 2 - 3 evőkanál ecet.
Elkészítése: Kb. 2, 5 liter vizben a kis kockákra vágott disznóhúst puhára főzzük, mikor majdnem puha beletesszük a karikára vágott sárgarépát is. Mikor megpuhultak hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, a zellerzöldet, sózzuk, puhára főzzük. Elkészítjük a rántást: kevés olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, hozáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fele vízzel, fele tejjel, és a leveshez öntjük, újraforraljuk, majd a tűzről levéve ecettel savanyítjuk, a tetejét megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

A blogomon található még néhány krumplileves verzió, mert én nagyon szeretem, belinkelem, hátha megtetsztik még valamelyik nektek:
1. Krumplileves füstölt kolbásszal
2. Churutos krumplileves
3. Zöldborsós krumplileves
4 .Krumplileves juhtúróval

11 megjegyzés:

Böbe írta...

Hát ezek a férfiak mind ilyenek,( mint a vércsék) Én van, hogy füstölt kolbászt karikázok a krumpli levesbe .

Hankka írta...

Mi is nagyon szeretjük a krumplileveseket, és a fiúk nálunk is jobban díjazzák husival! :) Tetszik a juhtúrós levesed is! :)

Unknown írta...

Ilyenek a férfiak. :) Csak akkor laknak jól ha húst hússal tudnak enni. És csak az az étel finom, amibe hús is kerül.:))

Emi írta...

Nekem hús nélkül is remek lenne, de azért bíztos nem ront rajta a hús sem :) Imádom a krumplilevest, mindenképp!

Mammka írta...

Így kicsit a gulyásleveshez,vagy araguhoz hasonlít nekem,de bevallom,én is jobban szeretném husival,így ezentúl így fog készülni.:))))

trollanyu írta...

Nem is értem miért van az, hogy a legtöbb férfi hús nélkül nem tud meglenni:) Ezt a trükköt én is alkalmazom, hússal minden zöldség eltűnik a tányérokról:)

Viki írta...

A férfiak már csak ilyenek, persze kivétel az én férjem, Ő nem annyira húsos. Krupliból pedig a krémlevest szeretjüj jobban. :)

Kati írta...

Böbe, jaja:))Mi is szoktunk kolbászt is néha:) Köszi:)

Hankka, ezek a pasik:) Hú, a juhtúrós az az egyik nagy kedvencem, kell is készítsek ismét:) Köszi:)

Erika, igen, ilyenek ezek a férfiak:)

Emi, nem rontja az biztos:) Köszi:)

Mammka, abszolut leves, hosszú lére eresztve:) Meglátod finom:) Köszi:)

trollanyu, bizony - bizony:) Köszi:)

Viki, kivétel erősíti a szabályt:)) Az is van nálam is a blogon, jó, hogy eszembe jutattad, nem linkeltem be, úgy is finom:) Köszi:)

HajniZoli írta...

Látom nem csak nálunk vannak ennyire hússzerető férfiak:-) de az ügyes háziasszony tudja mit kell tenni:-)
finom és tartalmasabb a hússal!

Elisabeth írta...

Imádom a leveseket bármiféle. Te nagyon finomakat készitesz mindig, és a krumpli leves hussal vagy kolbásszal egyik kedvencem!

Kati írta...

HajniZoli, nem - nem, nálunk is olyanok:) Köszi:)

Elisabeth, a leves nálam is főhelyen van, én nem is tudnám elképzelni a napot leves nélkül:) Köszi:)