2013. augusztus 21., szerda

Tükörtojás koktélparadicsommal

Mostanában csak ilyen egyszerű, gyors, de mégis mutatós kajákat eszem:) Egyszerű, mint a pofoncsapás, de annál színesebb, felvidítja az embert:) Hátha jó lesz valakinek gyors reggeli -  ötletként:)


Hozzávalók (1 személyre): 10 dkg csirkesonka, 2 tojás, 5 - 6 koktélparadicsom, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: a csirkesonkát vékony csíkokra vágjuk, s a felforrósított olajon megpirítjuk, ráütjük a tojásokat, rátesszük a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra aprított perezselyemzöldet, lefödve megsütjük.

11 megjegyzés:

sedith írta...

Nagyon szép, tényleg, jön, hogy felfaljam! :)

Katalin írta...

Valóban mutatós, meghozza az ember étvágyát :)

Chef Viki írta...

Jaj de szépséges :-)

Éva írta...

Nagyon elnyerte a tetszésemet, akár már most estére megenném!

Okki írta...

Legtöbbször az egyszerű ételek sokkal finomabbak és gusztábbak, mint azok amelyek túl vannak bonyolítva.
Nagyon kívánatos! :)

Elisabeth Foodandthrift írta...

Nagyon szeretem a tükörtojást, bármivel, de az aranyos kis szines paradicsomokkal még finomabb. Mi cherry...vagyis cseresznye paradicsomnak nevezzük itt ezeket a kis paradicsomokat. Guszta és finom.

Imádom a káposzta főzelékedet is az előző poston!

Katika drága, köszönöm a kedves szavaidat a blogomon. Sajnos most nem a legjobban érzem magam, de az a fő hogy hamarosan meggyógyulok!

Fisher Alice írta...

Most találtam rá a blogodra , és nagyon tetszik!
Tényleg egy egyszerű és nagyszerű receptet írtál, tuti, hogy nagyon finom volt!
Még sosem kóstoltam ezt a sárga fajta koktélparadicsomot. Érdemes megkóstolni? Nagyon más az íze a piroshoz képest?

trollanyu írta...

Ennél színesebb és finomabb nem is kell, akármikor jöhet:)

HajniZoli írta...

Szép színes! -ez volt az első gondolatom amikor megpillantottam. Látom tökéletes reggeli, bármikor szívesen fogyasztanám.

teller-cake írta...

Nagyon találékony vagy! Hiába, most kell játszani a friss színekkel...:)

Kati írta...

sedith, én már fel is faltam:) Köszi:)

Katalin, igaz, mit tesz egy kis szín?:) Köszi:)

Chef Viki, köszike:)

Éva, akkor már csak el kell készíteni:)Más paradicsommal is működik, csak fel kell aprózni:)
Köszi:)

Okki, ritkán készítek bonyolult ételt, szeretem ha egyszerű, elérhető hozzávalókkal, mégis szép és egészséges:) Ezt tanultam Jamie Olivertől is:)Köszi:)

Elisabeth, nálunk is mondják Cherry paradicsomnak is, de inkább a román anyanyelvűek. Köszönöm a dícséretet:)
Szorítok neked, hogy minél hamarabb meggyógyulj:)Puszi:)

Fisher Alice, Isten hozott a blogomon, örvendek, ha találsz kedvedre valót, gyere máskor is, szívesen látlak:)
Ez a sárga koktélparadicsom ami van nekem annyiban különbözik a pirostól, hogy míg a piros savanykás és vastagabb héjú, ez mézédes és vékony héjú, szerintem érdemes kipróbálni.Köszike:)

trollanyu, igaz? Köszi:)

HajniZoli, az ilyet én is bármikor:) Köszi:)

teller - cake, igen, amíg tart a nyár, majd az ősz:) Köszi:)