2013. augusztus 8., csütörtök

Őszibarackos tortácskák

Minden gyümölcsöt szeretek, de a legeslegkedvencebb köztük a barack, s főleg az őszibarack, azt mindenben nagyon szeretem, csak úgy nyersen, sütiben, levesben, üdítőben, sőt még tisztálkodási szerekben is:) Ezért most egy gyorsan elkészíthető, omlós tésztájú sütit készítettem belőle:) A családnak is nagyon ízlett:)



Hozzávalók (8 tortácskához): 22 dkg liszt, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 2 kávéskanál házi vaníliás cukor. A töltelékhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 4 dl szénsavmentes barack üdítő, 2 evőkanál házi vaníliás cukor, 3 őszibarack.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a margarint és összemorzsoljuk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgát, és egynemű masszává gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a formákkal köröket szaggatunk belőle, és a formákba helyezzük. A formákba helyezett tésztát villával kissé megszúrkáljuk, 10 percre a fagyasztóba tesszük dermedni. Közben előmelegítjük a sütőt, valamint elkészítjük a tölteléket. Az üdítőből félreteszünk kb. fél dl -t, amelyben feloldjuk a vaníliás cukrot és pudingport. A többi üdítőt felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingot, folyamatosan kavargatva besűrítjük, hűvös helyre, vagy hideg vízbe tesszük, hogy langyosodjon.
A tortácskákat előmelegített sütőben, alacsony hőfokon, 10 - 15 perc alatt rózsaszínre sütjük. Mikor kihült kifordítjuk a formákból. A langyosra hült pudinggal (vigyázzunk ne legyen teljesen hideg, mert megdermed, nem lesz szép egyenletes) megtöltjük a tortácskákat, a tetejét vékony cikkekre vágott őszibarackkal diszítjük.
Megjegyzés: Ha nincsenek kis torta formáink, egyben is megsüthetjük egy nagyobb kerek formában, csak óvatosak legyünk is kiborításnál, mert nagyon pohanyós a tészta.

20 megjegyzés:

Adél írta...

Guszták ezek a kis piték! Én is nagyon szeretem az őszibarack ízét, finom. :)

HajniZoli írta...

Ilyen porhanyós tésztából készítettem körtést, de nagy piteformában. Langyosra kell hűljön a formában, majd ráborítottam egy tányért és szépen kifordult:-) finom őszibarackkal is! Aranyosak ilyen kicsi formában:-)

Gerdi írta...

Nekem is az őszibarack a kedvenc gyümölcsöm, a leg-leg. A málna a következő.
Helyesek a tortácskáid, nagyon tetszenek!

Okki írta...

Nemrég kaptam 6 darab ilyen édes kis piteformát. Még nem használtam őket, de ez a barackos változat tökéletes lenne a felavatásra. :)
Nagyon guszták! :)

teller-cake írta...

Nekem is ez a kedvenc gyümölcsöm és imádom ezt az időszakot, amikor degeszre tömhetem vele magam! :*) Cserélünk egy kosárkát egy tálka fügés gyümölcs-salira? ;-)

Hankka írta...

Milyen szépek! :) És nagyon finomságosak is lehetnek, nálunk is nagy kedvenc az őszibarack! :)

Katalin írta...

Aranyosak lettek a kis tortácskáid! Nálunk is kedvenc gyümölcs a barack :)

trollanyu írta...

Nagyon szépek, imádom a mini pitéket:) Nekem is nagy kedvencem a barack, meg minden más gyümölcs:)

Kati írta...

Adél, köszi:) Nekem is tetszenek ezek az aprócska torták:)

HajniZoli, körtével is fincsi, biztos:) Ki fogom próbálni más gyümölccsel is:)Köszi:)

Gerdi, akkor nem vagyok egyedül:) Nálam azt hiszem második a sárgadinnye:) De a málnát is nagyon szeretem:)Köszi:)

Okki, én az ócskapiacon (bolhán)turiztam őket, van 4 egyforma kisebb, s 2 kicsivel nagyobb:) És van 2 darab kerámiából:) Próbáld ki a formákat, édes, sós pitét is sütöttem már bennük:) KÖszi:)

teller - cake, persze, hogyc cserélünk, már alig várom:) Szét kell nézzek füge téren:)Köszi:)

Hankka, bizony, finomak is voltak:) Köszi:)

Katalin, igaz? Köszi:)

trollanyu, nekem is tetszenek:) Én is szeretek minden gyümit, de ez a legkedvencebb:) Köszi:)

Dina írta...

Nagyon kis guszták! Általában nem csípem annyira a gyümölcsöket, de a barack (a szilva mellett) nagy kedvencem, felkaptam a fejem, szívesen megkóstolnám! :)

Édeskonyha írta...

Nagyon guszták ezek a kosárkák és egyébként is odáig vagyok a kosárkákért. Hmmm...

Farci írta...

Nagyon jól néznek ki! :)

csipike írta...

Már el is mentettem a tészta receptjét! ;-) Kicsit hűvösebb lesz, muszály megcsinálnom. Nekem nyilván duplázni kell, mert ha elkezdem kóstolgatni nem jut a többieknek :-)

Kati írta...

Dina, pedig a gyümölcsök finomak s eészségesek:) Köszi:)

Édeskonyha, köszi:)

Farci, köszi:)

Csipike, természetesen lehet duplázni:) Köszi:)

Elisabeth írta...

Jajj de gyönyörü a kis tortácskáid, nekem is vannak ezek a formák de vissza kell hogy csempézzem a lányomtol. Szépen sikerült, és nagyon finom!

Kati írta...

Elisabeth, nekem is tetszenek:) Köszönöm, kérd vissza a lányodtól a formácskákat, de az sem baj, ha ő süt bennük, s téged is megkínál:)

marisz57 írta...

Kicsit későn értem ide, már biztos elfogytak a barackos tortácskáid, pedig szívesen megkóstoltam volna...:)

Kati írta...

marisz57, elfogytak biza hamar:) Köszi:)

Vicuska írta...

Nagyon mutatósak lettek, szinte csábos mosolyúak :)

Kati írta...

Vicuska, köszi, azok voltak bizony:)