2013. augusztus 23., péntek

A fogyásomról

Roza példájára szeretném én is megmutatni, mit értem el fogyás terén az elmúlt egy évben, a Dukan - diéta (saját szemszögből egy kicsit megváltoztatott formában) segítségével. Az első kép tavalyelőtt készült, de ugyanannyi kg voltam tavaly nyáron is, amikor augusztusban nekifogtam a lánytesóm, Kinga biztatására diétázni, mert éreztem, hogy a súlytól kezdenek fájni a lábaim, s természetesen a Páromnak is akartam tetszeni, bár ő úgy is szeretett. Ahogy Roza is írta, ezt csak teljes életmódváltással lehet véghezvinni, a disznóhúst, kenyeret, krumplit, tésztát, édességet,  szinte teljesen elhagytam, rengeteg fehérjedús ételt, zöldséget, gyümölcsöt eszem. A mozgás sajnos mai napig hiányzik, mert nem tudom rávenni magam.Tehát 89 kg-ról indultam 2012 augusztus 8.-án, most 75 kg vagyok 2013 augusztus 10.-én, a mérleg tehát mínusz 14 kg. Természetesen ma is tartom a diétát, ha egy kis kedvezményt meg is engedek néha magamnak. Nem dicsekvésként írom le mindezt, csak hátha én is segíteni, példát mutatni tudok másoknak, ahogy Roza nekem. Sajnos mostani fotóm csak ilyen van, nem éppen egész alakos, de én úgy látom, ezen is jól látszik a különbség. Egyik fotó sem célzatosan a fogyás szemléltetésére készült. A blog ne vezessen félre titeket, a blogon látható sütiket nem én eszem meg, ha meg is kóstolom, hanem a család:)
Kinga, köszönöm, hogy segítettél belevágni, hogy mindvégig biztattál:)

89 kg-osan.

75 kg-osan.

35 megjegyzés:

Lina írta...

Egyre csinosabb vagy, gratulálok a kitartásodért! Én most 70-72 kg vagyok, szuper lenne 60kg-osra fogyni, de valahogy nem akaródzik. Mivel krumplimániás vagyok, ezért nekem azt lenne a legnehezebb elhagyni, szóval mostanában elkezdtem inkább mozogni:). Hátha az segít.

Nea írta...

Nagyon csinos lettél. Látványos a változás. További sikereket kívánok neked és minden elismerésem a tiéd!

Okki írta...

Gratulálok! Büszke lehetsz magadra, nagyon csinos vagy! :) További sok sikert és kitartást. :)

sedith írta...

Hát, Kati, le a kalappal! Én tavaly októberben ismertelek meg, akkor már volt jópár kiló mínuszod ezek szerint. Gratulálok, ügyesen megcsinosodtál. Nekem is lemehetne 1 tizes, de néhány hónapja valamiért nem tudom tartani a magam diétáját. Nincs kitartásom, nem tartom be az evésidőket, állandóan csipegetek, és ez meglátszik. Sajnos nálam teljesen fordított minden tavaly nyárhoz képest. :(

Éva írta...

Gratulálok látványos a változás! Valahogy én is úgy vagyok vele ha sütök nem én eszem meg próbálok én is továbbra is betartani amit elkezdtem!További kitartást kívánok neked!

trollanyu írta...

Gratulálok, a két kép nagyon jól mutatja a különbséget:) Büszke lehetsz a kitartásodra és akaraterődre:) Nagyon csini vagy:)

Böbe írta...

Gratulálok a kitartásodhoz!De hidd el, egy általad szabadon választott mozgásformával, néha csipegethetnél is egy pár tiltott dolgot!( Csini vagy!)

Katalin írta...

Én is csak gratulálni tudok a kitartásodért, nagyon csinos lettél!
Nem mintha előtte nem lettél volna az :)

Edó írta...

Kati,a sikert sosem szabad véka alá rejteni!Ez sok munkával jár,és érdemes másokkal is megosztani,mert a jó példákra mindig szükség van.Az ember okulhat belőle,és a pozitívumok mindig jót tesznek az ember lelkének:)Nagyon ügyes vagy,gratulálok!

Unknown írta...

Gratulálok,csak így tovább :)

Noryta írta...

Gratulálok! Volt erőd, volt biztatásod, és megcsináltad! Így kell ezt. Nagyon szép és csinos vagy!
Fontos az életmódváltás, mert sajnos a magyar konyha súlyos ér- és szívrendszeri megbetegedésekhez vezet a túlzott zsíros, fűszeres és sós ételeivel.
Csak így tovább! :) Büszke vagyok Rád!

Vicuska írta...

Katika, gratulálok, csodás átalakuláson mentél át és mentálisan is jót tett veled, hiszen jobban érzed magad a bőrödben :) Rengeteg lemondás, kitartás- de lám megérte, megéri!

Tálaló írta...

Annyira más az arcod a két képen.Hihetetlen,hogy mennyit számít még ott is a fogyás.Bár szerintem az elsőn is csinos vagy,de vékonyabban még inkább:)
Elismerésem,nagyon ügyes vagy!Nem tudnál némi kitartást és elszántságot küldeni nekem?Ezeknek sajnos híjján vagyok...

Borga írta...

Hú,nagyon látványos a fogyás! Gratulálok a kitartásodhoz!
Én is nemrég kezdtem el fogyózni.Ilyenkor jól jönnek az ilyen sikertörténetek!:)

Monika írta...

Nekem is főleg az arcod különbsége tünt fel....Fantasztikus vagy!!!!!Gratulálok!

Külön köszönöm,hogy írtál a könyvnyereményünkről.Nyaralás után lehet,hogy elfelejtettem volna.


Gondolok Rád!!!!

marisz57 írta...

Nagyon csini vagy, és egy erős jellem! :)

Anazar írta...

Ügyes vagy Makacska!!

Csak egy tipp (nem tudom, hogy nézetted-e), a fogyni vágyóknak érdemes megnézetni a pajzsmirigyet, mert a lusta pajzsmirigy bizony nagyon belekavar az anyagcserébe. Ha kevés pjzsmirigy-hormon cirkulál a vérben, nem küldi a jelet a zsírégetéshez. Remélem nem bánod, hogy megjegyeztem. Hátha segítség a továbbiakban. Nem tudom, hány kiló a célod. A -14 fantasztikus.

Kati írta...

Lina, köszönöm, akkor kitartást neked is:) Nekem is a tavaszon az újkrumpli megjelenésekor elég nehéz volt visszafognom magam:) De hozzászokik az ember lánya:)

Nea, Okki,Horváth Emerencia, nagyon szépen köszönöm:)

sedith, igen, akkor már jó néhány kg hiányzott rólam, mert augusztusban fogtam neki:) Mostanában van, hogy én is elengedem a hajam, meg is álltam a 75 kg - nál, pedig jó lenne 70-ig lemenni:) Amíg nem érzed rosszul magad, addig nincs baj:)Köszike:)

Éva, én is kitartást kívánok neked is, köszike:)

trollanyu, köszönöm:)

Böbe, hidd el, én ezt nagyon jól tudom, hogy kellene mozogni is, sajnos egyedül unom, társaság nincs hozzá, itt nálunk pedig tornára sincs lehetőség járni. Köszi:)

Katalin, köszi, hát azért előtte már kezdtem nem annyira csinos lenni:)

Edó, te is példaként lebegtél előttem, tudd meg:) Főleg mikor elolvastam a törénetedet, s mikor személyesen is megismertelek:) Csak a mozgást kellene eltanulnom tőled:) Köszike:)

Rózsa, köszi:)

Noryta, köszönöm a szép szavaidat:) Igyekszem ezután is, ha nem is tovább fogyni, de ezt a súlyt megtartani:) Köszike:)

Vicuska, az biztos, hogy lelkileg/fizikailag jobban érzem így magam:) Köszike:)

Tálaló, szerintem is az arcon látszik leghamarabb a fogyás:) Most már igazat adok azoknak, akik azt mondják, minden a fejben dől el, én is így voltam:) Kitartás csak utána jön meg, mikor látod, hogy van eredmény:) Köszike:)

Borga, akkor kitartást Neked is:) Köszi:)

Mammka, nincs mit:) Igen, én is úgy látom, hogy az arcomon látszik a legjobban, de máshol is, hisz most olyan ruháim is jók rám, aelyek 3 éve nem jöttek rám:) Köszike:)

marisz57, köszi, de azért az erősségemhez fűzök én még kétségeket:) Köszi:)

Anazar, igen, ezt már a suliorvos is mondta kétszer is, de még most sem értem el megnézetni, de valahogy csak beosztom:) A cél 70 kg lenne, mert akkor lenne a testömeg indexem a normál zónában, de most a 75 - nél kicsit megtorpantam:) Köszi:)







Chef Viki írta...

Szívből gratulálok, elképesztő az átalakulásod, no és persze a kitartásod!

Hajrá maradék 5 kg, menni fog, ez egész biztos! Nagyon ügyes vagy :-)

martinelli írta...

Kicsit megkésve, de én is gratulálok! Nagyon ügyes vagy és abban ne hagyd!!!

Kinguci írta...

Ugyes vagy, buszke vagyok read, csak igy tovabb, kitartast:*

Kati írta...

Chef Viki, reméljük, hogy úgy lesz:) Köszi:)

Martinelli, köszi, igyekszem, de már nem fogom abbahagyni ezt az életmódváltást az biztos.

Tesó, köszi, köszi a segítséget, a biztatást:) Puszi:)

csipike írta...

Kata! Nagyon látszik a különbség és nagyon jól áll Neked a 70 körüli kiló! ;-)
Ha már 1 évig kitartottál az elhatározásod mellett, szerintem ezután is menni fog. Ennyi idő alatt, megszoktad a könnyebb ételeket is, ha most elkezdenéd enni a nehezebb ételeket, nem tenne jót a gyomrodnak. Nekem a vega időszakom után volt, ahogy visszaálltam a csirkehúsra, pedig az könnyűnek számít, hú de fájt a pocim, minden bajom volt, teljesen átalakul az ember emésztése.
Bár én fordított helyzetben vagyok, tudom milyen nehéz megküzdeni minden kilóért ;-)
Kerékpározni nem szeretsz? Az is nagyon jó, olyan porcikádat is átmozgatja amit tornával sem érsz el ;-) és egy szép környéken teljesen felfrissítőleg hat. Nagyon szeretem, teljesen kizökkent ebből a beton életből.
Sok sikert és menni fog az újabb életmód, csakis előnye van minden szempontból! ;-)

Erika írta...

Kata, szívből gratulálok, nagyon szép teljesítmény!! Látványos is az eredmény a kitartásodnak köszönhetően.
Igaz én "csak" 7 kg-t fogytam, de teljesen más lett a közérzetem. Sokkal könnyebben megy a mozgásom, és nem fáj a lábam. De szigorúan be van iktatva legalább 1óra séta. És ha olyan helyen vagyok akkor a liftet sem használom. :))
Sok sikert kívánok a további célokhoz is!!

HajniZoli írta...

Gratulálok Kati, nagyon ügyes vagy! Az arcodon leragadtam, mintha nem is ugyanaz a személy lenne. Ott látszik a legjobban. Le a kalappal, csak így tovább!

Hankka írta...

Gratulálok, nagyon ügyes vagy! :) Tudtam/tudtuk, hogy fogyózol, hiszen szoktad említeni a bejegyzésekben, de így már látjuk az eredményt is! :) Le a kalappal az akaraterőd, a kitartásod előtt! :)

Bokor Boglárka írta...

Kedves Kati!
Irigyellek, csodállak a kitartásodért. Nagyon jól áll neked a fogyás. Én hasonló kilóról fogok indulni, mert most a terhesség megint megakadályozott, hogy folytassam a fogyás projektet, de majd 6 héttel a szülés után nekilátok. :) és nálam 70 a cél, mert anno annyi voltam, a terhességek előtt. Nagyon szuper, hogy tudatosan, életmódváltással és fokozatos ütemben sikerült leadnod és biztos vagyok benne, hogy ha a mozgást sikerül beépítened, a te étkezés terén tanúsított kitartásoddal még nagyon-nagyon sokat fogyhatsz, még ha nem is akarsz. És hogy ennyit sütsz és nem eszel belőle, ez nem semmi!

Kati írta...

Csipike, köszönöm:) Nem is akarom abbahagyni ezt az életmódot, nem mondom, hogy nem csúszik be néha - néha egy nehezebb étel, de tényleg fáj már tőle a gyomrom, ahogy te is mondod.
Nem is tudtam, hogy vegetáriánus voltál:) Hidd el, sokszor úgy érzem én is, nagyon jól ellennék hús nélkül, de azért néha megkívánom, de disznóhúst ritkán eszek, ritka a blogon is a disznúhúsos recept.
Kerékpározni szeretek, csak jelenleg nincs kerékpárom, de hamarosan megoldom a dolgot.Köszi az ötletet.

Erika, köszönöm, én is gratulálok Neked, hisz saját tapasztalatból tudom a 7 kg se semmi:) Hát sétálni én is sétálok, elég sokat, de érzem, hogy vmi intenzívebb kellene:)

HajniZoli, ugye, nekem is az arcomon tűnik fel a legjobban így a fotókon, de a ruháimon is nagyon jól érzem:) Másfél számmal kisebb lett a méretem:) Köszönöm:)

Hankka, köszönöm szépen, remélem továbbra is tudom tartani ezt a súlyt, sőt még leadni belőle:)

Kedves Margaretta, köszönöm:) Én csak remélni tudom, hogy majd egy szülés után is ugyanúgy sikerül majd leadni a kilókat, mert kisgyerekes barátnőimtől tudom, hogy sokkal nehezebb. Így amíg egyedül vagyok könnyebb tartani a diétát, mert csak a magam számára kell főznöm, és az Erdélyi Konyhának (a sütik gyakran oda kellenek):) Igyekszem most már vmi mozgásformát is találni magamnak.
Könnyű áldott állapotot Neked:)

Adél írta...

Kati, gratulálok! nagyon ügyes vagy és látványos a váltózás!

Roza írta...

Kati, nagyon sok szeretettel gratulálok!! Örülök, hogy egy icipici részem volt a sikeredben!:) Nagyon csinos lettél! Most már csak arra vigyázzál, hogy az elért súlyt sikerüljön is tartóssá tenni. Néha az a legnehezebb, hogy meg tudjuk tartani a nehezen elért súlyunkat. Mondjuk, eddig még nekem is sikerült, de továbbra is ugyan úgy odafigyelek, mint az elején!
Ölellek szeretettel!!

Kati írta...

Adél, köszönöm szépen:)Puszi:)

Roza, köszönöm, s azt is, hogy mindig beszámoltál, volt mintakép előttem:) Én is figyelek továbbra is a súlyomra, az étkezésemre, hogy ez a szám maradandó legyen, ha nem is megy lennebb. Puszi:)

Farci írta...

Kati!
Ez igen, gratulálok!

Kati írta...

Farci, köszönöm:)

Viki írta...

Katikám! Szavakat sem találok, s csak csodálkozom. Nagyon megváltoztál előnnyödre. Nagyon szép lettél. Sok-sok sikert és kitartást kívánok a továbbiakban is. Egyébként, azt hittem, hogy eltévedtem, de nem!!!! A Rózával közösen nem írtok valahol erről az életmódváltásról ?

Kati írta...

Viki, köszönöm:) Jól érzem én is így magam a bőrömben:)Hátha egyszer kedvünk lesz s megírjuk Rozával, bár ő már többször is írt róla a blogján:)