2013. július 21., vasárnap

Szardíniás zöldbabragu

Ismét egy Jamie ihlette recept, lehet furcsának tűnik első hallásra a hal és zöldpaszuly párosítása, de higgyétek el, nagyon finom. Nem megszokott ízvilág az biztos, de halat kedvelőknek ízleni fog, én nagyon örvendtem, hogy ismét sikerült egy finom zöldpaszulyos receptet összehozni, hisz most annak (is) van a szezonja, és mint tudjuk kalóriaszegény étel, így diétázók is fogyaszthatják.


Hozzávalók (2 személyre): 30 dkg zöldbab, 1 olajban eltett szardínia konzerv (kb. 10 dkg), 5 cikk fokhagyma, 1 szárított chilipaprika, 3 nagyobb paradicsom, só, bors, olívaolaj, 3 - 4 szálacska bazsalikom, kis csokor petrezselyemzöld, 20 dkg csirkemell filé.
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A szardínia konzervet leszűrjük.
Az olívaolajat és a szardínia löntött olaját felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a chilit és megdinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg. Hozzáadjuk a paradicsomot, kavargatva puhárra főzzük, ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, a szardíniát, a finomra aprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és egy kis vizet is töltünk alája, együtt puhára pároljuk.
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olívaolajban megsütjük, ha nem puhulna meg hamar, kevés vizet is töltünk alája, majd zsírjára sütjük.
A zöldbabragut a csirkemellel tálaljuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

13 megjegyzés:

Erika írta...

Én is hasonlót készítettem a hét elején, majd fölrakom, mert nekem nagyon ízlett!:)

Bokor Boglárka írta...

Nagyon ügyes vagy, hogy összehoztad ezt a két alapanyagot. Tulajdonképpen mindkettőt szeretem, de soha nem jutott eszembe egy receptbe összehozni. :) Külön jó, hogy szénhidrátszegény.

Böbe írta...

Mindkét hozzávalót szeretem, az, hogy házasságot kötöttek egymással, csak emel az élvezeti értékén! Szuper:)) Málnaecet bejegyzésnél, hagytam neked üzenetet!

HajniZoli írta...

Különleges ízvilág, de finom lehet. Jó párosítás!

Éva írta...

Nekem is az jutott az eszembe ahogy olvastam a receptedet hogy mindkettőt szeretem miért is ne lenne jó egyben? Guszta!

Noryta írta...

Ma kaptunk szemes- és zöldbabot is. Kipróbálom. Köszönöm az ötletet. :) xxx

Roza írta...

Guszta is, finom is, ötletes is:)

Tálaló írta...

Ó,ez nagyon ízlene:)
Mefőzött,vittem,köszi:))

csipike írta...

A héten volt halas zöldbab egy főzős műsorban is, ott zöld színűvel volt. Erről jutott eszembe, hogy én milyen régen ettem zöldbabot. Nem tudom olyan finomra készíteni, mint Anyukám. Mi is a sárga színű vajbabot esszük leginkább.

Kati írta...

Erika, nekem is nagyon ízlett, anyumnak is tetszett, a férfiak (apum, tesóm) meg sem kóstólták, esélyt sem adtak neki:) Nem baj, annál több jutott nekünk:) Köszi:)

margaretta, Jamie adta az ötletet nekem is, de nagyon ízlett, s nekem is jó az, hogy szénhidrátszegény:) Köszi:)

Böbe, bizony, már más hallal is gondolkodom összeházasítani:) Olvastam a válaszod a Málnaecetnél, írtam is:) Köszi:

HajniZoli, nagyon finom együtt, az biztos, hogy nem a mi erdélyi ízvilágunk, de aki nyitott az újra, szeretni fogja:) Köszi:)

Éva, így van, nagyon finom együtt is, próbáld ki egyszer:) Köszi:)

Noryta, meglátod nagyon finom:) Majd hozok receptet fejtőbabra is:) Remélem ízleni fog:)

Roza, köszi:) Próbáld ki:)

Tálaló, neked biztos, hogy ízleni fog, mert tudom te nagyon nyitott vagy az új ízekre:) Köszi:)

Csipike, Jamie eredeti receptjében is zöld színű zöldbabbal volt, de nálunk olyat nem termesztünk, csak mirelitet kapni olyat az üzletekben, azt meg össze sem lehet hasonlítani a frissel, ami a kertben terem:) Mi rengeteg ilyen bokorbabot megettünk már a nyáron, többnyire leves formájában, a héten pedig egy paradicsomos zöldbablevest is fogok hozni, már karósbabból:)



Elisabeth írta...

Kati, de megkostolnám a finom szardiniás zöldbabodat! Fantasztikus kreativ, és igazán guszta és finomnak néz ki! Le a kalappal!

Kati írta...

Elisabeth, köszi:) az ötlet érdeme a Jamie:)

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, tetszik a fűszerezése is! :) Még csirkemell nélkül is el tudom képzelni, persze nálunk a fiúk biztosan kérnék hozzá a husit is! :)