2013. július 17., szerda

Kajszibarackos, ordás kuglóf

Adott volt a csodaszép, érett kajszibarack, meg egy adag orda, ami ismét a juhász hozott be, gondolkodtam, mit is süthetnék belőle? Ekkor eszembe jutott, hogy eddig csak kelt kuglófot sütöttem, miért ne süthetnék most egy másikat. Az elhatározást tett követte a reggel, amíg nem volt nagy meleg, s Márti, blogos kolleganőnk hatására egy kis kardamommal is megbolondítottam. Mesés lett:)



Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 20 dkg porcukor (ha édesebben szeretjük tehetünk picivel többet is), 1 dl házi készítésű natúr joghurt, 1, 3 dl olaj, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1 tasak sütőpor,15 dkg kimagozott kajszibarack, 10 dkg orda, 1, 5 kávéskanál őrölt kardamom, pici só.
Elkészítése: A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a habverővel a porcukrot, majd a tojássárgákat. Alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, legvégül a kardamomot. Kivajazott kuglófformába öntjük, kissé belenyomkodjuk a barackokat, majd a kis kockára vágott ordát. Előmelegített sütőben, amíg felnő erős tűznél, majd mérsékelt tüznél kb. 45 percig sütjük.
Süteménytűvel ellenőrizzük, hogy kész van-e.


Hétvégén babalátogatni voltam egy barátnőmnél, torta helyett számukra is egy ilyen kuglófot sütöttem, szintén barackkal, csak orda nélkül, s leöntöttem egy kis citromázzal:) Remélem ízlett nekik, szeletet ebből nem tudok mutatni:)
Anci és Levi, gratulálok a kisfiatokhoz, Kristófhoz, nagyra nőjjön, nektek meg adjon Isten erőt, egészséget, boldogságot a felneveléséhez:)


11 megjegyzés:

Márti írta...

Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett!

trollanyu írta...

De szép lett, mindkettő:) Azt a juhász terelgethetné már erreffele a nyáját, hogy meg tudjam kóstolni az ordát.

Elisabeth írta...

Most már ideje hogy süssek kuglófot én is. Finomnak néz ki a kuglófod, és pláne citromos máz leöntéssel.!

teller-cake írta...

Én az ordás változatból kérnék! ;-)

Böbe írta...

Csodálatos mind kettő! De én is az ordásból kérnék szépen! Még soha nem ettem ordát:)))

Bokor Boglárka írta...

Nagyon szép kis kuglófot sütöttél. Nekem még felavatatlanul áll a kuglófsütőm, mert olyan óriási lesz benne a sütemény, hogy attól félek, nem tudjuk megenni. De ez nagyon guszta!

Edi írta...

Kati! Jól esett, hogy érdeklődtél felőlem. Sok-sok baj után lassan visszajövök az Edi konyháján. Pont ezért nem szüntettem meg a blogot, úgy érzem jól tettem. A kuglóf pedig csodás!!!

HajniZoli írta...

Imádom az ordát, szuper lehetett a barackkal társítva!

Edó írta...

Uhum,nagyon fincsi!:)lehet

Hankka írta...

Nagyon szépséges, és milyen finom lehetett! :) Szívesen megkóstoltam volna! :)

Kati írta...

Márti, nálam nagy szerelem tavaly óta a kardamom:) Köszi az ötletet:)

trollanyu, mindig eszembe jutsz mikor vmi ordásat készítek, hogy még nem kóstóltad, de nagyon szeretnéd, hátha egyszer összejön:) Meghívlak ordára:) Köszi:)

Elisabeth, süssél te is, én nayon belejöttem:) Köszi:)

teller - cake, akkor téged abból kínállak:)

Böbe, akkor most virtuálisan megkínállak, sajnos valóságosan nem tudlak, de hátha egyszer Erdélyben jársz és meg tudod kóstólni:) Köszi:)

margaretta, az én formám is jó nagy, mondjuk mi ötön vagyunk a famíliában, elfogy, de lehet kisebb adagot is készíteni benne. Köszi:)

Edi, sajnálom, remélem túl vagy a problémákon, és újra láthatunk a blogon:) Kitartást kívánok, és köszi:) Jó volt a játékod:)

HajniZoli, mind egy morzsáig elfogyott, gondolom ez bizonyíték:)

Edó, az volt bizony, s egy kis teljes kiőrlésű lisztet is loptam bele:) Köszi:)

Hankka, én meg szívesen megkínáltalak volna, ezt is elviszem a buliba ráadásnak:) Köszi:)