2013. június 9., vasárnap

Sütőben sült újkrumpli

Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb elkészítési módja az újkrumplinak. Imádnivaló, önmagában vagy köretként fogyasztva.

 
Hozzávalók: 50 dkg újkrumpli, só, kevés olaj, kis kocka vaj, 1 csokor kapor, só.
Elkészítése: A krumpli héját lekaparjuk, megmossuk, leszárítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megöntözzük az olajjal, jl összeforgatjuk, sózzuk, közepes lángon, többször megforgatva pirosra sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a vajdarabkákkal és az apróra vágott kaporral.

18 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Hű, csak úgy magában is nagyon szeretném!!!

Névtelen írta...

Hű, ez önmagában is finom vacsora.Annyiszor írod a krumplit kaporral,hogy komolyan kipróbálom!:)

Seffer Lilla írta...

Bár régóta nem eszek krumplit, de most úgy megkívántam. Nagyon guszta!

Éva írta...

Nagyon szépen megsült, guszta ! Kaporral még nem ettem csak petrezselymesen de biztos így is nagyon finom lehet!

Annamari írta...

Kedvenc. Jó sok petrezselyemzölddel... majd holnap. :)

Noryta írta...

Guszta.

eva írta...

Mi is éppen így ettük szombaton, kaporral. Nagyon finom változat a petrezselymesre :) puszi!

Bokor Boglárka írta...

Ínycsiklandó és nagyon egyszerűnek tűnik!

Kati írta...

Zsuzska, én is csak így magában ettem most:) Köszi:)

Patrícia, én nem írom hiába, hidd el sokkal különlegesebb leszt mint petrezselyemzölddel. Tudod, nem szoktam rossz tippeket adni főzés terén:) Ki kell használni amíg van friss kapor:)

CsillaAndi, amióta diétázom én is próbálom kerülni minél inkább a krumplit, de ki tud ellenállni kis újkrumplinak, s ilyen egyszerűen nem sokat árt:) Szerintem legalábbis:)

Éva, nekem még jobban ízlik mint petrezselyemmel:)

Annamari, akkor a holnapi ebédötlet is adott:)

Noryta, köszi:)

Éva drága, jól vagytok? Ugye milyen finom kaporral is? Puszi:)

margaretta, csak beteszed a sütőbe, párszor megrázogatod, hogy mindenik oldala megsüljön, s kész is:) Azt hiszem elfoglalt napokra a legideálisabb:)


Gerdi írta...

A sült krumpli a gyengém. Olyan szép pirosra sütötted, nagyon kívánatos!

HajniZoli írta...

Kaporral fincsi lehet!
Legutóbb egész diónyi újkrumplit vettem a piacon,így sütöttem meg. Egy krumpli egy falat:-)

Okki írta...

Mi is nagyon szeretjük a sült új krumplit. Következőkor én is teszek rá kaprot, finom lehet. :)

Elisabeth írta...

Udvozletem kuldom olaszorszagbol. Na verge hogy hozza tudtam jutni a szamitogephez hogy kommentalhassak hozzad es a tobbiekhez. Nagyon guszta es finom a sult uly krumplid, es en is szoktam kaporall izesiteni!

Hankka írta...

Nagyon fincsi lehet! :) Pont most készülök újkrumplit sütni, eddig mindig csak petrezselymesen, párolva készítettem. Megerősítettél, ki kell próbálnom sütőben sütve is! :)

kolozsgabi írta...

..de kár, hogy nálunk a krumpli is tiltó listás, de szerintem kipróbáljuk, mert imádjuk az új krumplit is, meg a kaprot is.!!

kolozsgabi írta...

...ja és most olvastam Tálalónál, hogy epret főzől be, meg láttam is az eperlekvárodat, tegyél bele havasi mézet, én azzal szoktam, most hoztunk Pünkösdkor havasi mézet Csikszeredából!!

Kati írta...

Gerdi, sajna nekem is az, pedig nagyon hízlal, de hát hogy lehessen kihagyni egy kis újkrumplit:)

HajniZoli, az enyémek se voltak olyan nagyok, igaz diónál azért picivel nagyobbak:) A Lánytesóm tavaly sütött egész aprókat sütőzacskóban, az is finom lett.)

Okki, nekem a kapor valahogy nagyon tetszik:)

Elisabeth, örvendek, hogy benéztél, jó nyaralást továbbra is, élvezd a pihenést:)

Hakka, édesanyám is párolva készíti petrezselymesen, az alját lesötve kicsit, hmmm ...úgy is isteni, petrezselyemzölddel:)

kolozsgabi, amióta diétázom én is igyekszem kerülni, de egy kis újkrumpli azért nem árthat olyan sokat:)
Az eperdzsem már elkészült múlt csütörtökön, lett egy kis különleges kóstoló is belőle, két üvegnyi bodzás, kardamomos eperdzsem:)
Sajnos a méz ára nagyon drága ahhoz, hogy dzsembe tegyük, elfogy nálunk magára:)

Noryta írta...

Képzeld, még aznap, amikor feltetted, megcsináltam nálunk vacsorára. Csak nem emlékeztem a zöldfűszerre és már nem tudtam neten megnézni, így én petrezselymet raktam rá, és az előző napról kimaradt sült szalonna zsírjába sültek. Hmmm, de finom volt. De sajnos az újkrumpli nagyon drága.