2013. június 19., szerda

Nyúlcomb gombás rizzsel

Még volt a fagyasztóban nyúlcomb, ma pedig többek között gombát is vásároltam a piacon, így született meg a mai (és holnapi) ebédem. Azt vettem észre mostanában, hogy egyre többször fogyasztok rizset:) Régebb nem volt nagy kedvencem, csak a rizseshús, de most kezdem megkedvelni:) Sajnos a rizsem nem lett olyan szép fehér, mert csak kifejlődött, sötétbarna aljú gombát kaptam, így eléggé sötétre fogta, de a finomságán semmit se változtatott. Úgy szeretem az ilyen könnyű, gyors, finom ebédeket:)



Hozzávalók: 2 hátsó nyúlcomb, 4 kis szelet szalonna, 1 hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, kevés olaj, só, bors. A gombás rizshez: 1 borospohár rizs, 3 dl húsleves vagy víz, 25 dkg gomba, csorrintásnyi olaj, só, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott, leszárított combokat forró olajban mindkét felükön fehéredésig sütjük. Ezután tűzálló tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megtűzdeljük a szalonnával,  mellé tesszük a négybe vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát, ráöntjük az olajat amiben megpirítottuk, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, saját levében, közepes lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult kifődjük, mellé tesszük a felszeletelt paradicsomot, és pár perc alatt grill fokozaton megpirítjuk.
A gombás rizshez a  rizset átmossuk, kevés forró olajon megpirítjuk, feltöltjük 3 dl húslevessel vagy vízzel, ha még szükséges sózzuk, lefödve puhára pároljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd saját levében puhára pároljuk. Az elkészült gombát összekeverjük a rizzsel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A megsült combokat a gombás rizzsel tálaljuk. Savanyúságként salátauborkát tálalunk mellé.

8 megjegyzés:

rózsa-foltműhelye írta...

Biztos nagyon finom lehetett,én a spékelt nyúlat szeretem :o)

Kati írta...

Finom volt bizony:) Mivel spékeled a nyulat? :)

sedith írta...

Jaj, de finom lehetett! Ma csak egy gyors salátát dobtam össze, miután hazaérkeztünk, vacsorára meg gyümölcsöt ettem. De ez úgy kacsingat felém!;):)

kisribizli írta...

Hű de guszta, nagyon szeretjük a nyulat, finom lehetett a gombás rizzsel!:)

Unknown írta...

Huh, ez nagyon fincsi lehet. Pont ma reggel vágta az Uram a nyulakat, szerintem az egyik így végzi a hétvégén. Nagyobbik fiam, amúgy is nagy gombás :)

Hankka írta...

Nagyon finomat főztél! :) Sajnos ritkán jutunk nyúlhúshoz, pedig szeretjük, finom! :)

HajniZoli írta...

A rizs hozzánk jöhet bármilyen formában, szeretjük. Ez a finom nyuszihús is jöhetne mellé. Sajnos nincs forrásom nyúlhúshoz, ritkán kerül terítékre.

Kati írta...

sedith, bizony finom volt, csak az a baj, hogy engem a rizs is hízlal:)

kisribizli, köszi, bizony finom volt:)

Viktória Bori, próbáld ki, garantáltan finom:)

Hankka, hát mi is időnként jutunk csak hozzá, akkor meg kihasználjuk az alkalmat:)

HajniZoli, most már nálam is gyakrabban vendég a rizs:)