2013. május 3., péntek

Nyúlhúsos rántotta

Ez a rántotta egy gyors, maradékhasznosító recept, mivel mi semmit se dobunk ki. De gondoljátok, hogy ezért nem finom, sőt, ahogy a bárányhús is, a nyúlhús is nagyon talál a tojással. Friss zöldségekkel könnyű reggeli vagy vacsora lehet.


Hozzávalók: 10 - 15 dkg megsütött nyúlhús, 3 - 4 tojás, kis csokor petrezselyemzöld, só, kevés olaj.
Elkészítése: A tojásokat sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és villával habosra verjük. A nyúlhúst apróra vágjuk, kevés forró olajon felmelegítjük, ráöntjük a tojást, állandóan kavargatva addig sütjük, amíg a tojás kocsonya állagú lesz.

7 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon jó ötlet én is hasznosítani fogom legközelebb a maradékot:))

Katalin írta...

Friss tavaszi zöldségekkel finom vacsora lehetett!

Viktória Bori írta...

Bizony szent igaz, semmit nem szabad kidobni! Nagyon finom lehetett, szeretem a nyúl húst, így meg még inkább jó lehet :)

Hankka írta...

Nagyon jó ötlet, nálunk különösen a fiúk díjaznák a húsos rántottát! :)

Kati írta...

Mónika, köszi, én tényleg nem dobok ki semmit.

Katalin, bizony:)

Viktória Bori, én is nagyon szeretem a nyúlhúst, finom így tojásosan is:)

Hankka, bizony, a férfiaknak kell a hús még a saliba is:)

Annamari írta...

Én nagyon szeretem a nyúlhúst. Szerintem minden formában, úgyhogy ez is jöhetne...

Kati írta...

Mi is nagyon szeretjük, régebb tartott többet is a testvérem, csak azóta lemondott róluk, de azért néha kerül az asztalra:)