2013. május 10., péntek

Chilis bab

Az úgy volt, hogy a Párom még karácsonykor a többi fűszerrel együtt hozott egy chilis babhoz való fűszerkeveréket, ami a következő fűszereket tartalmazta: só, chili, köménymag, paprika, bors, cayenne bors, , hagyma, fokhagyma, oregánó. Most értem odáig, hogy ki is próbáljam, mert úgy kellett időzítenem, hogy az egész család ehessen belőle, egyrészt mert eddig ők se kóstólták soha (mint ahogy én sem), másrészt hatalmas adag lett belőle:) Nem tudom mennyire autentikusak ezek a fűszerek a chilis babhoz, az biztos, hogy leginkább a kömény dominált benne. És ami csodák csodája, hogy édesapámnak is ízlett, pedig ő nem nagy rajongója az újdonságoknak. És az egész hatalmas adag elfogyott:) Kicsim, ismét köszi a fűszereket:)


Hozzávalók: 50 dkg darált disznóhús, 1 hagyma, 50 dkg konzerv paradicsom, 40 dkg konzerv bab (paszuly), 1 tasak Chilis bab fűszerkeverék (só, chili, köménymag, paprika, bors, cayenne bors, , hagyma, fokhagyma, oregánó), kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, folyamatosan kavargatva puhára pároljuk (esetleg pici vizet is önthetünk alája). Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a paradicsomot, jól összeforraljuk, legvégül hozzáadjuk a leszűrt babot is.

14 megjegyzés:

Katalin írta...

Tényleg finom lehetett, ha ilyen gyorsan elfogyott :) Én eddig csak Maggi alapporból készítettem, de a tiéd biztosan finomabb annál....

Névtelen írta...

Nagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük a csilis babot. :)

Horváth Emerencia írta...

Mi is nagyon szeretjük a babot, köszönjük a receptet!

Adél írta...

A férfiak általában mind rajonganak ezért az ételért:) Finom is!

HahoPihe írta...

Guszta, nálunk nagy kedvenc, főleg Férjnél. Pont a múlt héten készítettem, csak nem tudtam megörökíteni. Szerintem nem az a fontos, hogy autentikus e, vagy sem, hanem hogy nektek ízlik ;-) Én pl. csak chilit, borsot, sót és oreganot használok. De kipróbálom majd köményesen is ;-) Köszönjük, hogy megosztottad a receptet, szép napot!

Böbe írta...

Nálunk is nagy kedvenc, igen gyakran kerül terítékre !

Éva írta...

Nagyon guszta, a napokban főztem én is hasonló babosat! Imádom a csípős ízeket, biztos nagyon finom volt ha még apukádnak is ízlett:)

Juci írta...

A fiúk imádják, mi lányok nem annyira...tudom, hogy finom, de az a fránya epém mindig eszembe juttatja, hogy ő az úr. Így rendszerint a legényeim zabálják fel az egészet.

Zsuzska írta...

Mi is nagyon szeretjük, én szegfűborsból, római köményből, cayenne borsból, oreganóból, pirospaprikából és pici fokhagymából szoktam fűszerkeveréket készíteni. :-)

HajniZoli írta...

Az idősebbek már csak ilyenek. Nem nagyon barátkoznak az új ízekkel. Apukád most kivétel volt, de nem is csodálom annyira jól néz ki ez a bab, no meg jó laktató is:-)

Márti írta...

Nálunk a csilis babot mindenki szereti,bár a gyerek miatt,a sajátunkat utólag csilizzük! Guszta :)

Blogkonyha írta...

Azta! De guszta!!! Máris befalnám. Hasonló az enyém is....

Unknown írta...

Gyerekeim egyik kedvenc étele :o)

Kati írta...

Katalin, én eddig még semmilyenből nem készítettem, de ez nagyon finom lett, a fűszerkeveréket a Párom hozta Londonból:)

Patricía köszi, nálunk is fog készülni még.

Horváth Emerencia, szívesen:)
Adél, hát igen, tömény férfi kaja:)

HahóPihe, hát ez nagyon ízlett a famíliának, még fog készülni biztos:)

Böbe, elhiszem:)

Éva, há apukám ritkán kóstól meg újdonságokat, de ez ízlett neki:)
Juci, én is szeretem a paszulyos ételeket, de keveset eszem én is belőlük, mert kitapasztaltam, hogy engem nagyon hízlalnak:)

Zsuzska, következőben kipróbálom a te fűszerezéseddel is:) Köszi:)

HajniZoli, igen jó laktatós, férfi gyomorba való étel:)

Márti, köszi:)

Illéskrisz, köszi:)

Rózsa, meghiszem azt:)