2013. április 10., szerda

Tiroli burgonyaleves a Blogkóstoló 8-ra

A Blogkóstoló 8. fordulójának háziasszonya, Hani, az Ízemlékek blog írója, a Receptnapló nevű blogot sorsolta ki számomra. A blogon rengeteg finom sütemény, torta található, de nekem mégis egy levesen akadt meg a szemem, mert én nagyon leveses vagyok, leves nélkül el se tudom képzelni a napot. Andrea, nagyon finom lett a leves, köszönöm szépen:) Hani, neked meg a háziasszonyságot:)

 
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 7 dl tej,  1 evőkanál vaj, só, bors, szerecsendió, kis csokor friss zöldfűszer (nálam petrezselyemzöld és metélőhagyma), pici szerecsendió.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított vajon, majd hozzáadjuk a krumplit és felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult botmixer segítségével pürésítjük, hozzákavarjuk a tejet, legvégén pedig beleszórjuk a szerecsendiót és az apróra vágott zöldfűszereket.

12 megjegyzés:

Borso írta...

oh, ez nagyon jól néz ki és még gyorsan kész is van.:)Régebben nem ettem sok levest, de mostanában rászoktam, hogy gyakran eszem és így teljes az ebéd. Mindig új leveses recepteket keresgélek.

Névtelen írta...

Ehhez hasonlót gyerekkoromban felénk is készítettek, tejlevesnek hívták. :)Azóta sem láttam sehol :)

Gerdi írta...

A leves nálunk is mindennapos vendég! Ilyet még nem ettünk, de úgy gondolom, ízlene a családnak!

HajniZoli írta...

Nálunk sincs nap leves nélkül. Ez biztosan ízlene a családnak, viszem is:-)

Eszter írta...

Nagyon jó recept, tetszik nekem is!

trollanyu írta...

Leveses vagyok én is nagyon, télen-nyáron, hidegen, melegen jöhet. Ez is nagyon jól hangzik:)

Blogkonyha írta...

A burgonyakrémleves nálunk is nyerő! Én egyenesen imádom azokkal az apró leves gyöngyökkel. Jó laktató és finom.

Hankka írta...

Nagyon guszta leveske, igazán jó választás! :) A krémleveseket is és a burgonyás ételeket is nagyon szeretem, a kettőt ötvözve pedig még inkább, úgyhogy nálam nagyon nyerő a levesed! :)

kisribizli írta...

nagyon jól hangzik, nagyon szeretem a szerecsendiót a krumplihoz, ezt én is ki fogom próbálni! én is levest választottam tőled ;)

Kati írta...

Borso, a mi családunkban mindig is az ebéd kötelező része volt a leves, sőt ha tartalmas leves készült, sokszor már nem is kellett a második. Az én gyomrom annyira hozzászokott, hogy már nem is tudnám elképzelni leves nélkül a napot. Szerencsére van is sok finom leves receptem, de mindig találok kipróbálandó újat.

Patrícia, érdekes, tejlevesről hallottam, de krumpli nélkül:)

Gerdi, nálam is ez volt az első krumplikrémleves.

HajniZoli, kell is a leves a gyomornak. Télen forró melegítő, nyáron hidegen hűsítő.

Eszter, köszi, nekem is:)

trollanyu, köszi, én is pont úgy vagyok:)

Illéskrisz, ki kell próbálnom a levesgyöngyöt, még sosem próbáltam.

Hankka, én is nagyon szeretem a krumplit, mindenféle formában, csak kár, hogy hízlal, így próbálok kevesebbszer enni krumplit:)

kisribizli, én nagyon kevés szerecsendiót tettem, mert nekem tól erős a szerecsendió aromája, de egy pici kell neki:) Kíváncsi vagyok milyen levest választottál:)

Hani írta...

Nagyon finom lehet ez a leves, nagyon guszta lett! Én is köszönöm szépen a játékot!

Kati írta...

Hani, bizony finom volt, köszi a játékot:)