2013. április 24., szerda

Tavaszi zöldes omlett tekercs

Eszternél láttam meg egy medvehagymás omlett tekercset, amit muszály volt kipróbálnom:) Sajnos medvehagymám még mindig nincs, így más zöldek után kellett néznem. A következők voltak a hűtőben: zöldhagyma, vadfokhagyma szár, reteklevél. Tehát ezekből sütöttem. Nagyon finom lett, Eszter kösz az ötletet:)


Hozzávalók: 3 tojás, fél dl tej, só, egy összmaréknyi zöldhagyma és vadfokhagyma szár, valamint zsenge reteklevél, 5 dkg burduf túró (vagy sajt), kis olaj a sütéshez.
Elkészítése: A zöldeket apróra vágjuk, az olajon kissé megfonnyasztjuk, de csak éppen addig, amíg összeesnek. A tojásokat a tejjel, a sóval felverjük, majd a zöldekre öntjük. Fedő nélkül és kavargatás nélkül alacsony lángon addig sütjük, amíg a teteje is kocsonyás lesz. Egy nagyobb tányérra csúsztatjuk, rászórjuk a túrót, óvatosan feltekerjük, majd szeleteljük. Friss zöldségekkel tálaljuk.

Az a bizonyos vadfokhagyma, amiről én beszélek a Terebess Fűszerkalauz szerint a spanyol fokhagyma (török fokhagyma vagy magvas fokhagyma). Nálunk ez a fokhagyma kissé vizes réteken terem olyan mennyiségben, hogy sokszor messzire érzik az illata, sőt az ott kaszált takarmányon is érzik, még megszáradva is. Én a tavalyelőtt szedtem ennek a fokhagymánal a léghagymáiból, elültettem cserépben, ki is hajtott vékony szárakat, az üvegházban áttelelt, most meg ilyen lett, amit a képen láttok.


A következő kép a Terebessről származik, így néz ki a léghagymája (amiről szaporodik) ennek a fokhagymának. Nem tudom biztosra, hogy vadfokhagymának nevezik-e, de külföldi oldalakon is megnéztem, ott így nevezik.


5 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Ki fogom próbálni! Köszönöm!

Vicuska írta...

Így is finom!!!

Bokor Boglárka írta...

Kati, nagyon guszták lettek a tekercseid! Igazi tavaszi finomság!

trollanyu írta...

Nekem sincs medvehagymám, sajnos, de ez így is nagyon szép és finom:)

Kati írta...

Horváth Emerencia, nincs mit, szívesen:)

Vicuska, köszi:)

margaretta, köszi, nekem is ízlett így is:)

trollanyu, köszi, azért jó lenne azt is kipróbálni:)