2013. április 12., péntek

Tavaszi saláta zöldfűszeres joghurtöntettel

Nem nagyon akar jönni a tavasz, de én már nagyon várom, és már friss zöldségek is kaphatóak a piacon. Ezzel az egészséges, szép színes salátával is a tavaszt várom:)



Hozzávalók: 3 - 4 hónapos retek, fél kigyóuborka, 2 – 3 zöldhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, pici só; az öntethez: 1 dl natúr joghurt, 4 evőkanál tejföl, 2 cikk fokhagyma, zöldfűszerek: kapor, petrezselyemzöld, metélőhagyma, zöld hagymaszár, pici só.
Elkészítése: A joghurtot krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a finomra aprított zöldfűszereket, valamint a sót. 1 órát a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldségeket kis kockára vágjuk, megsózzuk, óvatosan összekeverjük az olívaolajjal, a behűtött öntetet kis tálkában adjuk mellé. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: önmagában is kiváló reggeli vagy vacsora, de sült, grillezett húsok mellé köretként is adhatjuk

10 megjegyzés:

Gerdi írta...

Én önmagában is szeretném:-) Főleg, mert már úgy ki vagyok éhezve a friss zöldségre.
Hozzánk már mondhatni, hogy eljött a tavasz, csak éppen ma megint esett. De néhány napsütéses nap hatására virágba borult a kert.

Böbe írta...

Nagyon szeretem,szeretjük, mi is, van ,hogy csak tökmagolajjal locsolom meg és úgy esszük, egy jó házikenyérrel.

Horváth Emerencia írta...

Tegnap mi is ilyet reggeliztünk, joghurt öntet nélkül, ma már neked köszönhetően , az öntet kíséretében fogjuk fogyasztani, köszönöm!

Kati írta...

Gerdi, én is van amikor csak magára, kis olivaolajjal lecsepegtetve eszem, de igy mégjobban szeretem. Nálunk is tegnap jó idő volt, mamával voltunk pipirisaláta szedni az erdőn, az éjjel esett, most ismét napsütés van, igazi április.

Böbe, természetesen úgy is finom:)

Horváth Emerencia, örvendek, hogy kipróbáljátok, hogy tetszik a recept:) Isten hozott nálam, gyere máskor is:)

HajniZoli írta...

Csupa vitamindús kaja! Finom a joghurtöntettel!

Katalin írta...

Nagyon guszta! Ha ezt a tavasz meglátná, biztosan sietne jönni :))

Hankka írta...

De jól is esne most, nagyon fincsi lehet! :)

Blogkonyha írta...

Amióta a fogam rendetlenkedett és nem tudtam enni, bizony lement pár kiló. Ennek nagyon örülök és azóta jóval kevesebbet eszem és főleg könnyű dolgokat. Ez a saláta pont ínyemre lenne...

María írta...

Imádom az ilyen salátát, sűrűn készítek is, de nem kockára vágom a zöldségeket, hanem szeletre. Nekem úgy könnyebben rágható. Persze így is finom lehet.
Kati, alig találtam meg a hozzászólási lehetőséget, annyira beleolvad a háttérbe a link. Ha van rá mód változtasd meg vagy a háttér, vagy a "Megjegyzés" színét. Bocsi, és köszi.

Kati írta...

HajniZoli, finom bizony:)

Katalin, talán:) Köszi:)

Hankka, bizony:) Köszi:)

Illéskrisz, akkor minden rosszban (fogfájásban is) van vmi jó:) Így tavasszal én is csak ilyen könnyű ételeket kívánok.

Mária, én sem vágom mindig kockára, csak most a fotó kedvéért:)
Javítottam a hibát, amit írtál, kivettem a zöld háttérszínt, mert a szöveg színét nem tudtam megváltoztatni., remélem, hogy most már látszik. Köszi, hogy szóltál:)