2013. április 3., szerda

Tárkonyos pácolt tojás

Ne haragudjatok, hogy nem mentem egyenként mindenkihez kellemes húsvéti ünnepeket kívánni, de itthon volt néhány napot a Párom, így inkább együtt töltöttük azt a rövid kis időt, így nem ültem számítógép elé. Az ünnepek szépen és gyorsan teltek, készültek finomságok is, nem annyi amennyit elterveztem, de majd azoknak is eljön az ideje.
Még az ünnepek előtt mondta egyszer a Párom, hogy egy londoni bevásárlóközpontban látott pácolt tojást és nagyon megkívánta, végül mégsem vette meg. Gondoltam amire hazajön meglepem vele, elkészítem én. Szétnéztem a neten recept űgyben, találtam néhányat, igaz nem sokat, ezeknek alapján készítettem el a saját változatomat. Kicsit féltem tőle, hogy vajon fog-e ízleni nekünk, de nagyon finom kiegészítője lett a húsvéti reggeliknek. Csak ajánlani tudom, kísérletezni lehet a fűszerekkel, én most párosítottam a tárkonyos borecetet a tárkonnyal, enyhén tárkonyos ízűek lettek tőle a tojások.





Hozzávalók: 4 tojás, 2 dl víz, 0, 5 dl tokaji tárkonyos borecet, 2 evőkanál ecet, 2 kávéskanál sóban eltett tárkony, 2 cikk fokhagyma, 1 chilipaprika, 10 szem zöld és fekete bors, só, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és egy tiszta befőttes üvegbe helyezzük. A chilit, a fokhagymát apróra vágjuk, beledobjuk az üvegbe, valamint a tárkonyt is. A vizet az ecettel, a sóval, a cukorral, a borssal felfőzzük, még forrón a tojásokra öntjük. Az üveget lezárjuk, miután kihűlt, három napig a hűtőben érleljük. Miután kinyitottuk, fogyasszuk is el, mert nem áll meg sokáig.

14 megjegyzés:

Edó írta...

Na ez de szuper ötlet!Megkívántam:)

martinelli írta...

Én tavaly előtt augusztusban készítettem babérlevelest. Linkelem, ha nem haragszol meg :) http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.ro/2011/08/marinalt-tojas.html

A tárkonyos is nagyon finom lehet. Nemrég gondoltam, hogy ismételni kéne, de akkor most tárkonyost készítek.

Chef Viki írta...

Nahát, micsoda vagány ötlet és kedves gesztus! :-)

Biztos különleges ízű volt!

HajniZoli írta...

Azta! Nagyon jó ötlet! :-)

Katalin írta...

Még nem is hallottam ilyenről, de tetszik ahogy elkészítetted:)
Húsvétra én sem írtam sok embernek, nálunk is gyorsan teltek a napok, vidékre utaztunk Édesapámhoz.

Zsuzska írta...

Egyszer régen láttam egy receptet, de valahogy el is felejtettem! Örülök, hogy megmutattad, most ki is próbálom!

Juci írta...

Hát nem tartana nálunk sem hetekig, az biztos ilyen finomság a hűtőben, pikk pakk elfogyna az biztos!!!

Kati írta...

Edó, köszi:) Akkor csak el kell készíteni:)

Matinelli, akkor én meg a babérlevelest kell elkészítenem:) Az is finom lehet:)

Chef Viki, köszi, a Páromért mindent:) Nagyon különleges volt, igen:)

HajniZoli, köszi:)

Katalin, próbáld ki, nagyon finom és különleges:)

Zsuzska, majd számolj be, hogy sikerült:)

Juci, el is hiszem:)

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, különleges csemege! :) Remélem, jól telt az ünneped, bár ha a párod itthon volt, akkor biztosan igen! :)

Kati írta...

Nem hétköznapi fogás az biztos, de fincsi:) Köszi, igen, nagyon jól teltek együtt az ünnepek:)

Marika írta...

Nagyon finom lehet! Még sosem hallottam ilyenről !! Az ünnepek úgy szépek, ha szeretteinkkel lehetünk , örülök, hogy ez nálatok is sikerült ! :)

Kati írta...

Marika, finom is volt:) Igen, úgy ahogy mondod, tényleg csak a szeretteinkkel van értelme. Bizony nagyon jó volt együtt Vele meg a családjainkkal.

Noryta írta...

Hogy te miket ki nem találsz, nagyon ügyes vagy, különleges ez a pácolt tojás. Örülök, hogy itthon volt a Párod és együtt tölthettétek a húsvétot. :)))

Kati írta...

Noryta, köszi:) Az ötlet a Páromtól jött:) Bizony jó volt egy kicsit együtt:)