2013. április 18., csütörtök

Hamis pizza tojásból báránymájjal

A receptjeimet nézegetve jöttem rá, hogy elég sok tojást eszek, de hát nagyon szeretem:) Csakis anyum tyúkjai által tojt tojást használok, s igyekszem minél változatosabban elkészíteni. A most következő recept nagyon finom vasárnapi reggeli, vagy hétköznapi ebéd is lehet.




Hozzávalók (két személyre) : 4 tojás, kis csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma, só, olaj a sütéshez; a feltéthez: 10 dkg báránymáj, 2 zöldhagyma, fél kápia paprika, 2 – 3 gomba vagy a gombák tönkje, kis csokor petrezselyemzöld, 5 dkg burduf túró, só, olívaolaj
Elkészítése: A tojást sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, metélőhagymát, és villával alaposan felverjük. A felvert tojást a felforrósított olajra öntjük, azonnal lefödjük, keverés nélkül megsütjük. Amikor egyik fele megsült fakanál segítségével gyorsan megfordítjuk, ismét visszafödjük. Így szépen felemelkedik, felpúposodik.  Amikor elkészült tányérra borítjuk.
A báránymájat egy éjszakát  tejben áztatjuk. A hagymát karikára, a gombákat vagy a gombák tönkjét, a paprikát, a báránymájat apró kockákra vágjuk  A hagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és a paprikát, puhára pároljuk. Amikor már zsírjára sült hozzáadjuk a báránymájat, és a petrezselyemzöldet, néhány perc alatt megsütjük. A végén sózzuk.
A feltétet a tányérra borított tojásalapra helyezzük, megszórjuk burduf túróval.
Friss zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzés: Ha nem szeretjük a báránymájat, szárnyasmájból is elkészíthetjük

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon ötletes, irtó jól néz ki:) Bevallpm báránymájat még nem ettem, de nyitott vagyok. Mi is elég sok tojást eszünk, de nekem például a koleszterinem szuper:)

Blogkonyha írta...

Először azt hittem valami gyors pizzatészta, utána látom, hogy tojás. Nagyon guszta és ötletes!

Chef Viki írta...

Wow!!! Szuperjó ötlet!!!

A múltkor elkészítettem a narancsos májat - pizzafeltétként, istenkirályság volt :-)))

Márti írta...

Nagyon guszta,és jó tartalmas!

María írta...

Nagyon jól néz ki, és csak finom lehet. Bár az az igazság, hogy még sosem ettem bárány májat, és a bulduf túró is ismeretlen a számomra.

Hankka írta...

Nagyon guszta! :) Ezzel a báránymájas "feltéttel" csoda finom lehet! :)

Kati írta...

trollanyu, köszi:) A szüleim tartanak juhokat, így a bárányhús és a belsőség is házi termék számunkra, ezért tudom gyakrabban készíteni, mi nagyon szeretjük. Picit jellegzetesebb a szárnyasmájnál, de nekem jobban ízlik mint a sertésmáj. Koleszterint még sosem mérettem, pedig én is sok tojást eszem, sorra kell kerítsem:)

Illéskrisz, igen, kicsit becsapós a neve:) Köszi:)

Chef Viki, köszi:) Örvendek, hogy ízlett a narancsos máj feltétként is:)

Márti, köszi, igen, tartalmas étel:)

Mária, köszi, csak ajánlani tudom, ha egyszer hozzájutsz, próbáld ki a báránymáját. A burduf turó nálunk egyféle tömlős túró, ha jól tudom többféle tejből tejföl hozzáadásával is készül, megolvadva főleg isteni finom:)

Hankka, köszi, finom is volt:)