2013. március 7., csütörtök

Frango piri - piri vagyis piri - piri fűszeres csirke

A blogomon még található egy Piri - Piri csirke recept ITT, amit a Párom készített, most én is kipróbáltam, egy autentikusnak tűnő recept alapján. Ennek is biztos, hogy lesz ismétlése nyáron, mikor grillezni is lehet.




Hozzávalók (2 személyre): 4 felső csirkecomb, 3 – 4 evőkanál olívaolaj; a páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 chili paprika (a piri – piri paprika helyett, ami nálunk nem kapható), 1 kávéskanál pirospaprika, 10 cikk fokhagyma, 1 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, csipetnyi morzsolt oregano.
Elkészítése: Először összeállítjuk a pácot: a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. A pác minden hozzávalóját összekeverjük, alaposan kikavarjuk, 2 – 3 napig a hűtőben érleljük, hogy az ízek összeérjenek. A húst beletesszük a pácba, úgy hogy teljesen fedje, és néhány óráig szintén a hűtőben érleljük.
A piri piri csirkét eredetileg parázs felett sütjük, de grillserpenyőben, vagy egyszerű teflonos serpenyőben is finom lesz. A serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és a hús mindkét felét pirosra, ropogósra sütjük, amíg a villával megszórva nem ereszt levet.
Megjegyzés: Ha házi csirkéből készítjük, csakis fiatal csirke legyen, mert ha idősebb, vagy már tyúk, nem fog megpuhulni csak így olajban sütve.
Megjegyzés: Salátával tálaljuk.

4 megjegyzés:

Adél írta...

Sürgősen kell süssünk valamit grillen, mert nagyon megkivántam ! :)

Unknown írta...

De jó lehet! Mindkettő, megtetszett :)

Blogkonyha írta...

Éppen a minap láttam Piri-pirit. Nálunk kis üvegben kapható és lében van. Nálatok is? Csípős? Nagyon finom lehet a husi!

Kati írta...

Adél, bizony, olyan jó lenne már kint grillezni:)

Viktoria Bori, annak örvendek:)

Illéskrisz, nálunk nem lehet ilyesmit kapni, én magam készítettem a páclét chili paprikával piri - piri helyett.