2013. február 26., kedd

Tavaszi mini pizzák hónapos retekkel

Hogyha már nagyon várjátok a tavaszt, mint én, akkor azt ajánlom, próbáljátok ki ezt a finom kis mini pizzát. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz a hónapos retek megsülve, megpirulva. Abból indultam ki, hogy miért ne süthetném meg a hónapos retket, ha a céklát, a cukkinit is megsütöm pizzán, pitén. És jól tettem, hogy kipróbáltam, mert a családnak is nagyon ízlett, meg az unokatesómnak, Timinek is:) Természetesen nekem is:)




Hozzávalók (10 mini pizzához): 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 2 evőkanál olívaolaj; a feltéthez: 7 - 8 darab hónapos retek, 1, 5 dl tejföl, 20 dkg füstölt csirkemell, 15 dkg juhsajt, 15 dkg füstölt sajt, kis csokor petrezselyemzöld, só, fehérbors, a retek zsenge levelei a diszítéshez.
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és 75 - 80 ml langyos vízzel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, az élesztős vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. 
Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kevés felforrósított olívaolajan megpirítjuk. A retket vékony karikákra vágjuk. A tejfölt elkeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, a sóval, a fehérborssal. A sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtjuk, egy élesebb szélű csészével, kistányérral köröket szúrunk ki belőle, és mini piteformákba nyomkodjuk. Ha nincs formánk akkor egyszerűen sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé a kis köröket. Megrakjuk feltéttel a következő sorrendben: a fűszeres tejföl, sajt, csirkemell, retek, és ismét sajt. A pizzák felét juhsajttal, másik felét füstölt sajttal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, a legalsó rácson 10 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük diszítésként megszórhatjuk a retek zsenge leveleivel ( de csakis akkor, ha meggyőződtünk, hogy nem volt permetezve).





12 megjegyzés:

Farci írta...

Nagyon guszták! :)

Katalin írta...

Nagyon aranyosak lettek, a retek jól mutat rajta! Lehet, hogy kipróbálom majd, mert kíváncsi vagyok a sült retek ízére :)

Éva írta...

Nagyon guszták! Biztos nagyon finomak voltak.

Timea írta...

Bizony-bizony hogy izlett,jövök máskor kostólgatni ;)
(külon dicsétet a képekért nagyon szépek,ötletes)

Édeskonyha írta...

Tényleg tavasziasak, csodás színük van. Megkóstolnám én is :) A fotókhoz pedig gratulálok, meseszépek!

Hankka írta...

De nagyon guszták! :) Szép színesek, igazán étvágygerjesztőek, meg is éheztem! :)

HajniZoli írta...

Amikor megláttam a képen ez volt az első kérdés, hogy sült retek a pizzán? Érdekes, de legközelebb kipróbálom. Jól mutatnak, guszták!:-)

Elisabeth írta...

Kati, nagyon ügyes és különleges módra készitetted ezeket az aranyos kis pizzákat...az egyik az a DEEP DISH...mély edényü, mivel hogy vastagabb, a másik meg a vékonyabb tészta. Nagyon guszt és finom mind a kettő forma!

Okki írta...

Nagyon guszták! :)

Kati írta...

Farci, köszi:)

Katalin, köszi, nagyon finom rajta a retek:)

Éva, köszi, bizony finomak voltak:)

Timi, köszi, gyere máskor is nyugodtan:) Köszi a dícséretet:)

Édeskonyha, kipróbálhatod, nagyon finom:) Köszi, igyekszem fejlődni fotózás terén is:)

Hankka, köszi, szívesen megkínáltalak volna:)

HajniZoli, igaz megleoő volt elsőre? De hidd el nagyon finom:) Köszi:)

Elisabeth, igen, amelyik formában sült kicsit vastagabb lett, mert nem tudott szétterülni:)
Köszi:)

Okki, köszi:)








Erika írta...

Milyen guszták!! És biztosan nagyon finom is. Mint minden pizza. :)

Kati írta...

Erika, igen, nagyon fincsi volt:)