2013. február 25., hétfő

Rizsfelfújt Barbi konyhájából, a Blogkóstoló 7 - re

A Blogkóstoló 7. fordulójának háziasszonya Vikvi, aki Barbi konyháját sorsolta most nekem. Barbitól már nem először ihletődöm, még volt olyan forduló, amikor tőle kellett füznöm/sütnöm, és fordítva is, Barbi is főzött/sütött tőlem.
Az igazság az, hogy már nagyon szorított a határidő, így egy olyan receptet kellett választanom, ami gyorsan elkészül. Mivel még soha nem készítettem rizsfelfújtat, Barbi Rizsfelfújtjára esett a választásom. Én egy fél adagot készítettem belőle, mert az egész túl sok lett volna nekem egyedül, a tetejét pedig megszórtam mandula forgáccsal. Sajnos én nem tudtam olyan szépen felvágni, mint Barbi, mert olyan kis tepsim nincs, így egy mélyebb formában sütöttem, és túl magas lett a szeleteléshez. De kikanalazva is nagyon finom lett. :)
Barbi, köszi:)



Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél l tej, 1 dl víz, 2 tojás, 10 dkg cukor, fél evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, kevés mandula forgács, vaj és liszt a kenéshez, szóráshoz.
Elkészítése: A vizet, tejet és a cukor felét elkeverjük, majd a megmosott rizzsel feltesszük főni. Mikor felforrt, lassú tüzön főzzük addig - folyamatosan kevergetve -, amíg a rizsszemek az összes folyadékot magukba szívják. Ekkor félretesszük hűlni.
A vajat kikeverjük a tojássárgával és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. Végül a tojásos krémet hozzákeverjük a kihűlt rizshez, hozzáadjuk a lisztet, és a felvert tojásfehérjét is. A kivajazott, lisztezett formába öntjük, megszórjuk a mandulával, előmelegített sütőben, közepes lángon arany színűre sütjük.

7 megjegyzés:

Petra írta...

Szerintem tökéletes lett, ráadásul finom is. :)

mary írta...

Nagyon jó választás volt ! Nekem így is tetszik, s az a baj vele, csupán, hogy nincs itt előttem! :)

HajniZoli írta...

Finomat választottál,nagyon guszta!

Elisabeth írta...

Gyönyörüen néz ki, és finomnak hangzik!

Kati írta...

Petra, köszi, finom az biztos:)

mary, elhiszem:) Köszi:)

HakniZoli, köszi:)

Elisabeth, köszi:)

Barbi konyhája írta...

Katikám ez nagyon szép lett, azt pedig tudom, hogy finom! :))) Kicsit késve jövök, de most megköszönöm, hogy sütöttél tőlem! :)

Kati írta...

Barbi, igen, nagyon finom volt:) Köszi, s köszi, hogy jöttél megnézni:)