2013. január 20., vasárnap

Lazacos leves

Egy másik Erikánál láttam meg, még az ünnepek előtt egy nagyon finomnak tűnő lazacos levest, az ünnepek alatt el is készítettem, kissé változtatva a recepten, saját szájízünk szerint. Egy kicsit a mi csorbáinkhoz lett hasonló, finom lazacos ízzel. Erika, köszi az ötletet, annyira finom lett a leves, hogy csak mind azt ettük volna.



Hozzávalók: 25 dkg csirkemell filé, 20 dkg lazac filé, 3 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 15 dkg otthon lefagyasztott zöldpaszuly (zöldbab), 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 2 kávéskanál ecetben eltett tárkony, kevés olívaolaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1, 5 dl tejföl, 2 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, a felrorrósított olajon megdinszteltem. A zöldséget megtisztítottam, karikára vágtam, és a hagymás olajba forgattam. A csirkehúst kockákra vágtam, szintén a hagymás olajba forgattam. 10 pecig saját levében együtt pároltam a zöldséget és a csirkehúst, majd felöntöttem langyos vízzel, felforraltam, hozzáadtam a tördelt zöldpaszulyt, a tárkonyt, sóztam, borsoztam, és lassú tüzön puhára főztem. A lazacot kockákra vágtam, kis olajon átpirítottam, legvégül a kész leveshez adtam. A lisztet csomómentesre kavartam a tejföllel, kis levessel hígítottam, és a leveshez kavartam. A tűzről levéve még egy kevés tárkonyecettel savanyítottam.

11 megjegyzés:

trollanyu írta...

Látom nagyon bejött neked a lazac, isteni lehet ez a leves:)

Annamari írta...

Levesben még nem ettem, biztos finom volt.

Gerdi írta...

Újabb lazacos recept:-) Én még nem ettem ilyen halacskát, pedig nagyon csábítóan néz ki. Mindenképpen.

Blogkonyha írta...

Jaj, most ezt kár volt meglátnom...Annyira jól jönne egy tányérral!

Roza írta...

Azt hiszem, alkalomadtán érdemes lesz kipróbálni:) Nagyon guszta!:)

kolozsgabi írta...

Bármilyen finom a lazac (bár én nem vagyok halrajongó) a Ti csorbátokat semmi pénzért nem cserélném le vele, még a babgulyást sem, vagy a jó kis paradicsomlevest. Mikor életemben először ettem csorbát, na akkor lettem levesrajongó, addig nálam a második fogás volt csak a nyerő, de a csorba...az nem semmi!!

Erika írta...

Tyű, de jó lehetett plusz csirkemellel, örülök, hogy tetszett a recept!:)

Katalin írta...

Nagyon guszta lett! Még ilyet sem ettem :))

Unknown írta...

Érdekes a csikét és a lazacot kombinálni, még nem jutott eszembe ;-)

Kati írta...

trollanyu, igen, szerelem lett első ízlelésre:)

Annamari, nagyon finom volt, a Páromnak is nagyon ízlett, azt mondta rég nem evett ilyen jól sikerült levest:)

Gerdi, kicsit drága, de legalább ünnepi fogásként meg kell kóstólni egyszer:)

Illéskrisz, elhiszem, én is újra megkívántam:)

Roza, nem fogsz csalódni benne, ünnepi levesként nagyon megállja a helyét:)

kolozsgabi, köszönöm, ezt jól esik hallani a csorbáról:) Természetesen nekem is megmaradtak azért a kedvenceim, a csorba, a húsleves, de hidd el ez is finom:)

Erika, köszi mégegyszer:)

Katalin, próbáld ki egyszer, nagyon finom:)

Napsugár Babanapló, Isten hozott a blogomon, szívesen látlak máskor is. Mivel nem volt csirke alaplevem, gondoltam így hússal azért erősebb lesz a leves:)

Névtelen írta...

It's a pity you don't have a donаte button!
I'd certainly donate to this fantastic blog! I suppose for now i'll settle for book-marκing and adding youг
RЅS fеed to mу Goοgle aссount.
Ӏ look forωard to bгand new updates аnd will
talκ about thіs ѕitе ωith my Faсebook group.
Chat soοn!

Ηere is my web pagе Suggested Site