2012. december 14., péntek

Gombás egytál

Látom a blogokon, hogy mindenki ünnepi lázban ég, én is, csak nincs időm posztolni, pedig elkészült a karácsonyra szánt mézeskalács, a levendulás és kardamomos aprósüti, és készülök még linzerrel Mónika Váncza - projektjéből, és sós nasival is. A helyzet az, hogy a suliban is évzárás, így sok a munka. És persze közben takarítás, bevásárlás, mert jövő hét ilyenkor már itthon lesz a Párom, és akkorra mindennel szeretnék kész lenni, mert tovább csak vele akarom tölteni az időt:)
De azért közben enni is kell valamit, és ma nagyon finom ebédet sikerült szó szerint összedobnom. A vásárlás alkalmával nagyon olcsón vettem egy kis doboz baby gombát, és akciósan zöld olajbogyós Mortadella felvágottat, amit eddig még soha nem kóstóltam, és ami nekem úgy magában túl zsírosnak tűnt, na ezeket házasítottam össze hamarjában. A Mortadella pont annyi zsiradékot eresztett, ami kellett a gomba alá.
Finom kis ebéd kerekedett belőle, bár a Mortadella nem igazán diétába illő felvágott, de egy kis bűnözés megengedett, még nekem is:) Hála Istennek már a 14. leadott kg - nál tartok:) Csak vissza ne szedjem az ünnepek alatt:)



Előkészítve.

Hozzávalók: 25 dkg baby gomba, 10 dkg Mortadella (olasz specialítás, felvágott), 2 keményre főtt tojás, 5 dkg juhtúró, só, bors, fokhagymabors, nagy csokor petrezselyemzöld, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése: A gombákat megtisztítjuk, a Mortadellát 1 szelet kivételével kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A gombát és a Mortadellát a fűszerekkel és a petrezselyemzöld felével összeforgatjuk, egy hőálló edénybe öntjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, a félretett Mortadella szeletet kettőbe vágjuk, rátekerjük a tojásokra, fogpiszkálóval megtűzzük, és a gombára helyezzük őket. Alufóliával lefödve, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt saját levében puhára pároljuk. Ekkor kifődjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk egy csorrintásnyi olajjal, és visszatesszük a sütőbe, amíg a juhturó ráolvad, pirulni kezd. A megmaradt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

9 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Ezt én is megenném, pedig már késő van:-)
Gratulálok neked, nagyon kitartó, ügyes vagy! Ez egy életforma kell legyen, de Te már tudod és ezért meg is fogod tartani.
A Párod büszke lesz rád:-) meglepi neki?

Kati írta...

Köszi Hajni:)
Tud róla a Párom, de élőben nem látott több mint fél éve:) De ő is leadott 13 kg-ot:) Pedig ő nem diétázik:)

Hankka írta...

Tényleg finom lehet, nagyon guszta a képen! :) Gratulálok a kitartásodhoz, ünnepek után nekem is bele kellene vágni! :)

Unknown írta...

Ezt el kell készítenem majd nekem is. Nagyon guszta, és szeretem a gombából készült ételeket is.:))
A kitartásodhoz gratulálok!!!

Seffer Lilla írta...

De jó, a Párom nagyon örülne egy ilyen finomságnak. Nálunk is már csak egy hetet dolgozik, és utána itthon lesz velünk, már nagyon várom!

Kati írta...

Hankka, köszi:) Sosem késő belevágni, én állíthatom:)

Erika, én is nagyon szeretem a gombás ételeket:) Köszi:)

Csilla Andi, akkor ti is várjátok a karácsonyt:) Én fél éve nem láttam a Páromat, Londonban dolgozik, ezért ez a nagy várás:)

Roza írta...

Kati, ez nagyon jól sikerülhetett, mert nagyon guszta:)
És gratulálok a mínusz kilóidhoz!! Az ünnepek alatt gondoljál arra, mennyire nehéz volt leadni. Én úgy vagyok vele, - mert ugye, én is őrzöm a leadott súlyomat -, hogy kóstolgatok inkább. Mindenből egy keveset.
Sok örömet kívánok a Pároddal való találkozásban!

Panna írta...

Finomat ettél és rengeteget fogytál már!:) Mutathatnál magadról képet is, hogy hol tartasz!

Kati írta...

Roza, neked is gratula a sólyőrzéshez, én is csak csipegetni fogok:)Köszi:)

Panna, köszi, remélem hamarosan fotó is lesz:)