2012. december 5., szerda

Aszalt paradicsomos csirkemell tekercs olajos krumplival

Ha valami egyszerűre és mégis finomra vágyunk, akkor csak ajánlani tudom ezt a tekercset. Az olajos krumplit pedig mi sokszor csak úgy magában is szoktuk készíteni:) Imádjuk.



Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 10 dkg juhtúró, 8 - 10 db olajban eltett aszalt paradicsom, só, bors, fokhagymabors, egy kis vaj vagy olívaolaj.
A körethez: 20 dkg krumpli, 1 hagyma, 1 - 2 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: a csirkemellet felszeleteljük, kikloppfoljuk, fűszerezzük, ráteszünk egy aszalt paradicsomot, egy kávéskanál juhtúrót, alufólia segítségével felcsavarjuk, és egy tepsire sorakoztatva az alufóliában, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor elkészült, kibontjuk a fóliából, egy kis vajat vagy olívaolajat locsolunk rá és pirosra sütjük.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, olajazzuk, jól összeforgatjuk. A csirkemell tekercseket felszeletelve az olajos krumplival tálaljuk.

7 megjegyzés:

Okki írta...

Egyszerű finom ebéd! :)

Katalin írta...

Ilyenre lehet mondani, hogy egyszerű, de nagyszerű :) Valóban nem túl bonyolult az elkészítése, viszont nagyon finom lehet a juhtúrótól és a paradicsomtól....

Hankka írta...

Nagyon finom lehet a husi is, de ez az olajos krumpli... régen, gyerekként gyakran ettünk, aztán valahogy feledésbe merült, úgyhogy köszönöm, hogy eszembe juttattad! :)

Seffer Lilla írta...

Igazán megkívántam...:) Nagyon tetszik!

Emi írta...

Áááá, pont ilyen egyszerű és finomra vágyok most! De terüéj terülj asztalákám módra:) Az olajos krumlit eddig nem ismertem de tuti kipróbálom!

Tiffanylda írta...

Ez is nagyon finom lehet! Én egyszer csináltam aszalt paradicsomot, de elégettem - nem figyeltem oda és a Nap szénné égette! Különben meg elég drága, ezért nem használom.
A krumpliról annyit, hogy én olajon megpárolok pirosra aránylag sok hagymát és arra teszem a főtt krumplit és azzal is összepirítom egy kicsit. Ezt hagymás krumplinak hívjuk. Ez akkor egy másik fajta?

Kati írta...

Okki, bizony, köszi:)

Katalin, igen, nincs mindennap idő bonyolult fogások készítésére:)

hankka, nálunk is gyakori étel volt, nagyon szeretjük:)

Csilla Andi, ugye?

Emi, hát bizony sokszor jó lenne terülj terülj asztalkám módra enni, és nem főzni:)

Tiffanylda, az aszalt paradicsom amit én használok itthoni készítés, nekem a nyáron anyum aszalta, mivel nekem tanulnoim kellett:) Másként én sem használnám, nálunk venni sem lehet:)
Az olajos krumpli más mint a hagymás krumpli, olyat mi is szoktunk, pirított hagymával, pirospaprikával, de ahhoz lereszeljük a főtt krumplit.
Ehhez a hagyma nyersen jön. Próbáld ki, mert nagyon finom, persze aki szereti a hagymát:)