2012. november 12., hétfő

Kapros - virslis őzlábgomba

Ahogy már írtam, őzlábgombát is ettünk nemrég, nagybátyám jóvoltából, igaz csak 10 -  15 darab jutott nekem, és mivel kevés is volt, meg a lánytesómhoz készültem hétvégére, kettőnk számára elkészítettem szósz formájában az őzlábgombát, spagettivel ettük, kettőnk számára pont elég volt. Ez teljesen diétás lett szerintem, persze a tésztát kivéve, mert psylliumkorpával és zabkorpával sűrítettem. A képért elnézéseteket kérem, de telefonnal készült így elég sötét lett, a receptet viszont nem akartam kihagyni, mert nagyon finom.



Hozzávalók: 15 közepes őzlábgomba, 3 szál csirke virsli, 3 - 4 cikk fokhagyma, 3 dl 0, 1 százalékos natúr joghurt, 2 kávéskanál sóban eltett kapor (vagy egy kis csokor friss kapor), fél evőkanál psylliumkorpa, fél evőkanál zabkorpa, só, bors, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: a gombát alaposan átmossuk, felszeleteljük, a virslit felkarikázzuk. A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát és a virslit, és együtt pirítjuk, pároljuk puhára. Amikor megpuhult rászórjuk a kaport, a psyllium - és zabkorpát, a fűszereket, felöntjük a joghurttal, és néhány perc alatt összeforraljuk, besűrítjük. Természetesen liszttel is sűríthetjük.
Spagettivel, reszelt sajttal tálaljuk.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta ! Mióta tészta imádó lettem minden tésztás receptet örömmel veszek és rögtön arra gondolok hogy milyen alapanyagom van itthon és mit tudnék pld. ebből a receptből is hasznosítani. Gombám van, igaz nem őzláb a többit majd kitalálom, köszi!

kolozsgabi írta...

Szerintem kár volt tésztával rontani ezt a remek receptet, anélkül is elfogyott volna, csak úgy állva, a kis lábaskából!!

Juci írta...

Nálunk is gombaszezon van, mi is szedtünk őzláb gombát, szombaton az erdőn, még a fagyasztóba is jutott.

HajniZoli írta...

Fincsi lehetett, megkóstolnám:-)
A tegnap vettem a piacon 7 db őzláb gombát, de csak kirántottam. A párom képzeld el, még soha nem evett ilyen gombát.
Recept mentve.