2012. november 7., szerda

Banános muffin

Hát már muszály volt, mert rég nem volt ilyen...:)) Ez egy igazi téli muffin, banánnal, aszalt szilvával, csak ajánlani tudom, a banántól olyan igazi puha, finom lesz.



Hozzávalók: 25 dkg liszt, másfél kávéskanál sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 7 dkg olvasztott margarin, 2 dl tej, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 banán, 6 aszalt szilva.
Elkészítése: egy kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal. A vajat megolvasztjuk. A banánt villával vagy mixerrel pépesítjük, az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk. Egy másik edényben elkeverjük a tojást a cukorral, a pépesített banánnal, az aszalt szilvával, a tejjel, az olvasztott vajjal, a vaníliás cukorral. A lisztes és a folyékony részt vigyázva összeforgatjuk, amíg a liszt teljesen átnedvesedik.
A vajjal kikent, muffin sütőpapírral bélelt formákat háromnegyedéig töltjük a masszával. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25 perc alatt megsütjük.

Ha már muffinról van szó megmutatom nektek a muffin - gyűjteményem is:) Muffin mintás cukortartó dobozka, muffin hűtőmágnes Farcitól, muffin alakú fülcsi, muffin kapszlik üvegben (a konyhám dísze), muffin formájú kis neszesszer Borgától, filc muffin karácsonyfadísz, filc muffinos kötény, szilikon muffin formák. Ne is mondjam, hogy nem vagyok muffinmániás igaz? De annyira tetszenek:)


9 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Nagyon jók a formáid és egyéb is. Jó ötletet adtál a muffin papírok tárolására:-)
A banános muffin nálunk is egyik kedvenc, csokidarabkákat szoktam még hozzá tenni, de aszalvánnyal is nagyon fincsi.

Katalin írta...

Nagyon finom lehet banánnal! A gyűjteményedhez gratulálok, aranyosak :)

Éva írta...

Nagyon finom lehet a banán és szilva! Jó a muffin gyűjteményed, én is nagyon szeretem a különböző muffin papírokat. Van belőle egy pár fajta a lányaim ha látnak valami szépet "gondolnak rám" !

Hankka írta...

Micsoda kis gyűjteményed van, nagyon tetszenek a kis formák! Meg persze a banános muffinod is, szeretem az aszalt szilvás finomságokat! :)

Gerdi írta...

Még nem láttam ennyiféle muffint egy helyen:-) Jó kis gyűjtemény! Legjobban a "borkánba" zárt kapszlik tetszenek, jó ötlet.
Én valamiért nem szeretek muffint sütni, a gyerekek szokták kikövetelni, de már ők is elkészítik. Szívesen átengedem nekik a terepet:-)

Csilla írta...

Éljen a muffin! :))) Nálunk is előfordul, bár valamiért nem rajongok készíteni, pedig olyan egyszerűek. :) Klassz kis gyűjteményed van! :)

teller-cake írta...

Szuper ez a muffin és a gyűjteményed is! Még az is lehet, hogy van számodra hozzá valamim....csak menjek haza Anyuékhoz! :)

Kati írta...

HajniZoli, köszi:) Igen üvegben is lehet tárolni őket, és még ac konyhát is díszíti. Én kimondottam mindenféle mintás papírból félreteszek egyet,hogy dísz legyen belőle:)

Katalin, köszike:)

Éva, nálam is a lánytesóm gondol rám ilyen ügyben, de mások is ismerik a muffin - mániám:)

hankka, köszi:)

Gerdi, igen nagyon könnyű készíteni, de én nagyon szeretem, mert ezer féle ízben készíthető, s olyan aranyos a formája:)

Csilla, én nagyon szeretem készíteni:) köszi:)

teller cake, kíváncsivá tettél:) Köszi:)

teller-cake írta...

Na csak izguljál, majd jelentkezem! ;-)))