2012. november 29., csütörtök

Aszalt szilvás - ötfűszeres csirkemell

Kolozsgabi konyhájából származik ez a recept, szintén a diéta jegyében. Már amikor megláttam eldöntöttem, hogy elkészítem, és íme most itt van:) Kolozsgabi, nagyon ízlett nekem, máskor is elkészítem még:) Köszi:)



Hozzávalók: 15 dkg csirkemell, 1 hagyma, 10 - 15 szem aszalt szilva (nekem csak magjával együtt aszalt volt, de mag nélkülivel kényelmesebb enni:)), 1 kis maréknyi dió, 4 - 5 csipetnyi kínai ötfűszer keverék, só, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rádobjuk az apró kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a diót, az aszalt szilvát, fűszerezzük, és kevés vizet öntve alája puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kissé lepirítjuk. Natúr, párolt rizzsel tálaljuk.

6 megjegyzés:

Adela Zilahi írta...

Nagyon fincsi lehet!!

Hankka írta...

Tényleg finom lehet, érdemes lenne kipróbálni! :) Eddig csak aszalt szilvával töltött csirkemellet ettem, de így is biztosan nagyon jó! :)

Blogkonyha írta...

Hm..., fincsi lehet. Nem használtam még ötfűszert...Biztos különleges ízt ad a husinak. Ki fogom próbálni. Gusztán tálaltad!

Katalin írta...

Nagyon finomat főztél :) Az ötfűszer nagyon különleges ízt ad, kínai kajákhoz szoktam használni rendszeresen....

Unknown írta...

Némi változtatással tudtam elkészíteni(az itthon éppen található hozzávalók miatt).Olaj helyett házi vaj,kínai "ötfűszer" helyett oregánó,kakukkfű,rozmaring,gyömbér, bazsalikom.Így is MENNYEI lett.Különleges ízharmónia.Köszönöm az ötletet.

Kati írta...

Irén Nagy, örvendek, hogy ízlett, s ötletet találtál nálam :) Isten hozott a blogomon, gyere máskor is hozzám :)