2012. október 12., péntek

Paprikáim

Most kezdtek el érni a Vikitől kapott Habanero paprikáim, és a tulipán lakú paprikáim, amikről most tudtam meg Hobbycheftől, hogy egyfajta chili paprikák, a nevük: Rare Ubatuba Cambucci Pepper. Ebből egy üvegre való össze is gyűlt, amit eltettem télire, néhányat pedig meghagytam magnak. Az apró chiliből is anyukám még a nyár végén eltett nekem egy kis üveggel, a teraszon lévő bokromat most hoztam be, még most is nagyon szép.
A Habaneroból egy kisebbet beleőrőltem az Erős Pistába, a többit meghagyom magnak.


A Habanero

Rare Ubatuba Cambucci Pepper



Apró chili

Olajban eltett szárított paradicsom, bazsalikomos tokaji fűszerecettel eltett cukkini, tulipán alakú chili és  apró chili Pikant Fixszel elrakva.



11 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szépek a paprikáid! Annyira sajnálom hogy az enyémből nem lett semmi. Viki nekem is küldött magot kikeltek nagyon szépen nőttek-nőttek de tovább hogy virágoztak volna semmi. Lehet hogy a terasz ahová annyira nem süt be a nap kevés volt! Szépek a befőtteid is!

Kati írta...

Éva, a Habanerok és a tulipán paprikák is a szüleimnél a kertben egy - egy nagy vödörben (a tulipán alakúak a melegágyban is)teremtek. A teraszon nálam is volt egy - egy tő belőlük, a Habaneron lett egy db kis zöld paprika, nagyon keveset nőtt, a tulipán alakún is aprócskák lettek. Az apró chili viszont nagyon szereti a teraszon nálam.

horimarika írta...

Csodálatosak!!!!

Seffer Lilla írta...

Mennyi paprika. Nálam meg a hűtőben vár a sorára a pritamin paprika, mert még nem tudom mit kezdjek vele, van jó nagy két zacskónyi szeletelt, meg egy ami még fel sincs szleve...

Hankka írta...

Nagyon szép termésed lett, ennél is jobban tetszenek a télire üvegben eltett finomságok! :)

Blogkonyha írta...

Csodás paprikák, gondolom ivaly erősek. A párom nagyon szereti a csípős paprikát, ő szívesen eleszegetné. A savanyúságok is remekek lettek!

HajniZoli írta...

Nagyon szépek a paprikáid! Gondolkodtam én is termeszteni, csak épp egy fűszerkertünk van, de lássuk mit hoz a jövő:-)
Az angol ételed meglett, két részben tettem fel, az első Az angol marhagulyás és mellé a Yorkshire pudding. Remélem elnyeri tetszésed:-)

Unknown írta...

Szia Kati!
Nekem is vannak ilyen paprikáim,augusztusban szereztem be a palántát,muskátli tápoldattal öntözöm és folyamatosan virágzik és terem. Nálam a konyha ablakba van.
A hétvégén készítettem zakuszkát,nagyon finom lett,köszönöm a receptet.Mindenkinek tudom ajánlani :o)

Kati írta...

horimarika, köszi:)

Lilla, s ezek még csak a cserépben nevelt paprikák. Sajnos kint a veteményesben nem lettek szépek a szárazság miatt, de azért tettünk el csípőst, töltött paprikának valót, Erős pistát:) Csak kitalálsz te is valamit:)

hankka, köszi:)

Illéskrisz, őszintén nem tudom, hogy erősek-e , mert nem kóstóltam, de a Habanero az kellene legyen, meg a többi is csípős.

HajniZoli, ezeket a kis paprikákat a fűszerkertben is ki lehet próbálni szerintem.
A pudingot láttam, megnézem a gulyást is:)

Rózsa, melyik paprikából van neked?
Készítettél zakuszkát? Te nagyon ügyes vagy. Igaz milyen finom?

Unknown írta...

Most virágzik, ha elkezd érni fel teszem a blogba,de úgy néztem olyan mint a tiéd. A zakuszka tényleg nagyon finom lett,ha nem lennél olyan távol küldenék kóstolót :o)
A héten néz be hozzám képekkel illusztrálom....
Nagyon szeretem ki próbálni a receptjeidet,te készítesz olyan ételeket amit mi már nem szoktunk és nagyon finomak :o)

Anazar írta...

Pompás kis kollekció!!