2012. október 6., szombat

Chilis fűszerolaj

Még a télen vettem egy chilis fűszerolajat, igazándiból az üvegje miatt, mert már láttam, milyen finom és szép fűszerolajat készítek én abba. Hát a fűszerolaj ami benne volt eredetileg, az nem is volt csípős, meg egyáltalán paprika íze sem volt, de lassanként csak elhasználtam, a maradékot pedig a tegnap elöntöttem. Az elképzeléseimhez híven el is készítettem a saját, egyszerű kis fűszerolajamat,  ami már két nap múlva is erősen csíp, és a színe valami csodás:)



Hozzávalók:
  • kb. 1 dl napraforgóolaj
  • 7 - 8 chili paprika
Elkészítés:
A paprikákat magostól együtt karikára szeleteltem, az üvegbe szórtam, felöntöttem az olajjal. Hűvös, sötét helyen, a kamrában tárolom egyelőre, naponta felrázom.

12 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Én még nem próbáltam, de tutira eljön az ideje!

Annamari írta...

Hát az egy deciben a 7-8 chilipaprika nem is csodálom, hogy 2 nap múlva már csíp :) ez az Erős Pista folyékony változata (lesz) :)))

Édeskonyha írta...

Szép lett nagyon! én olívaolajjal készítettem hasolót kevesebb csilivel, mert szeretem az enyhébben csípős dolgokat.

Edó írta...

Igen,nagyon finom:)Ügyes vagy!

Hankka írta...

Szuper kis üvegcse, hát még a tartalma! :) Jó ötlet, lehet, készítek én is egy üveggel! :)

georgina írta...

Nagyon tetszik,jól néz ki bár én nem szeretem az erőset de azért nálunk is elfogy!

Tűzpadka írta...

Úgy látszik nem fog menni ez a kapcsolat teremtés. A yahoo vacakol, pedig telepítettem...Az msn re se tudok fellépni, a jelszó eddig jó volt most meg nem.:( Egyedül a skype működik most. Nagyon sajnálom. Szívesen beszélgettem volna veled "élőben". Nincs szerencsém.
Sándor

Blogkonyha írta...

Jól néz ki, jópofa üvegbe raktad! Nagyon illatos és ízletes olaj lehet. Én kaptam Trollanyutól, még azt használom, de csínján bánok vele, ne fogyjon...Ha végképp elfogy jövök a receptjéért... :o)

Unknown írta...

Szia Kati!
Én is kipróbáltam a receptet,igaz másfajta üvegbe de így is mutatós.Kertész magazinban olvastam egy receptet,és sajnos fogalmam sincs mi az a VINETTE.Tudnál benne segíteni.Van még valami mi az a Zakuszka.Az Erdélyi újságban láttam,hogy megint van benne recept amit te készítettél GRATULÁLOK.Sok sikert és Köszönöm :o)
Rózsa

Kati írta...

Lilla, nagyon finom, és ha csínján használjuk, még mi is ehetjük:)

Annamari, folyékony ERős Pista, ez nagyon jó:) Azért tettem ilyen sokat , mert a Párom mindig panaszkodik, hogy nem elég csípős:)

Édeskonyha, én sem tudom megenni a nagyon csípős dolgokat, de a Párom kedvéért készítettem erősre:) Olívaolajat tettem volna én is, csak éppen egy kevés van itthon, s azt már nem akartam ebbe felhasználni.

Edó, köszi:)

hankka, igen, az üveg fogott meg elsőre:)

Grorgína, a Párod szerintem értékelni fogja, amúgy én sem vagyok oda a csípősért:)

Tűzpadka, nem baj, mert ahogy egy kis időm lesz, feltelepítem én is skypot:)

Illéskrisz, eredetileg is az volt az üvegben, csak nem volt ilyen szép:)

Rózsa,
örvendek, hogy megtetszett, bármilyen üvegben jó:) A vinette a padlizsán. A zakuszkáról itt van nálam egy recept, elkészítési mód:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2011/09/zakuszka.html
Igen, ezután nekem is lesz mindig egy rovatom az Erdélyi Konyhában:) Köszi:)

Marika írta...

Nagyon érdekes íze lehet ennek a fűszer olajnak! Az üvegecskéd is nagyon aranyos!:)

Kati írta...

Marika, csípős:) Köszi:)