2012. szeptember 15., szombat

Ötlet fügére

A múlt héten egy bevásárlóközpontban nagyon szép lila fügéket vásároltam, igaz csak öt darabot, mert elég drága volt, abból hármat a szüleimnek adtam, hogy ők is kóstólják meg, kettőt pedig megkészítettem magamnak.
Lila Füge szakácskönyvében találtam egy ötletet, csak ott sokkal bonyolultabb, összetettebb volt, én nagyon leegyszerűsítettem. Nekem nagyon de nagyon ízlett.




Hozzávalók: (1 személyre)
  • 2 lila füge
  • 2 kisebb füstölt csirke virsli
  • 4 kisebb szelet mozzarella
  • 4 szem szőlő
Elkészítés:
A fügéket megmostam, félbe vágtam. a virsliket szintén kettőbe vágtam. egy virslit, egy szelet mozarellát, és egy szem szőlőt fogpiszkálóra tűztem, és beleszúrtam a fügébe. Kivajazott hőálló tálba állítottam, és pirosra sütöttem. Isteni.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon gusztusos! Különös finom íze lehet! Fügét még így nem kóstoltam.

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Imádom a fügét mindenféle formában. Én sajtot szoktam rátenni, és baconbe belecsavarva megsütni.

Illéskrisz Konyhája írta...

Finom a füge, főleg ha jól meg van érve... Én sonkával és sajttal ettem pirítóson... Úgy is finom volt. Összesütve izgalmas... :o)

Erdokóstoló írta...

Ki fogom próbálni!

teller-cake írta...

Fantasztikus, muszáj lesz füge-beszerző körútra indulnom! :)

csipike írta...

Mé sosem ettem frissen, mindig csak aszaltat vettem, de ez olyan guszta, hogy ki kell próbálnom.

Kati írta...

Éva, köszi, én még sehogy se kóstóltam eddig fügét, de nagyon finom volt így elkészítve:)

Gizi, majd a te ötleted alapján is ki fogom próbálni, láttam sok finom fügés recepted van:)

Illéskrisz, most már én is gyűjtöm az ötleteket tőletek:)

Erdőkóstoló, nem fogod megbánni:)

teller - cake, nekem is jó lenne még egy adaggal:) Köszi:)

csipike, csipike hidd el nagyon finom:)