2012. augusztus 17., péntek

Zatar fűszeres csirkemmell kukoricasalátával

A Költészet Napján a Konyhasónapló blog írói irodalmi játékot hírdettek, amelyen én is részt vettem, és két helyen, két személynél is nyertem. A  "saját levében" blog írójától többek között egy Zatar nevű fűszerkeveréket is nyertem, amelyet itt is köszönök neki:) Eddig nem volt alkalmam kipróbálni a fűszerkeveréket, és lehet, hogy nem is kimondottan csirkéhez való, de nekem nagyon ízlett az így elkészített csirkemell. Sőt már tükörtojásra is szórtam belőle, isteni aromája lett tőle:) A Zatar a következő fűszereket tartalmazza: kakukkfű, római kömény, szezámmag.

A kukoricasalátát pedig a napokban fedeztem fel HajniZoli blogján, itt is ezer köszönet érte.:) Csak annyit változtattam, hogy nálam tejföl nem, csupán joghurt került bele. Remélem nem haragusztok meg ha én is felteszem:)

A tálalás egy kissé minimalistára sikerült:)


Hozzávalók:
a csirkemellhez
  • 1 kisebb kifilézett csirkemell
  • 2 kávéskanál Zatar fűszerkeverék
  • 2 cikk fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
a kukoricasalátához
  • 1 kisebb doboz kukorica
  • 3 cikk fokhagyma
  • zöldfűszerek(petrezselyemzöld, kakukkfű, bazsalikom, metélőhagyma, kapor)
  • 1 kisebb paradicsom, a magjai nélkül
  • másfél dl  natúr joghurt
  • bors
  • 1 paradicsom a tálaláshoz
Elkészítés:
A csiremellet a Zatar fűszerkeverékkel  és kevés sóval jól bekentem, lefóliáztam, és egy éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap összeforgattam az olívaolajjal, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, fűszereztem még borssal. Sütőpapírba csomagolva, saját levében, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütöttem, majd kibontottam, és pirosra sütöttem.
 A kukoricasalátához a kukoricát szűrőben lecsepegtettem. A joghurtot összekevertem az apróra vágott zöldfűszerekkel, az áttőrt fokhagymával, a felkockázott paradicsommal. Hozzáadtam a lecsepegett kukoricát, sóztam, borsoztam, pár órára a hűtőbe tettem. A csirkemellel tálaltam.

12 megjegyzés:

Petra írta...

Ínycsiklandó fogás. Nagyon tetszik. :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon guszta és ötletes!

Hankka írta...

Nem hallottam még erről a fűszerkeverékről, de jól hangzik, finom lehet vele a husi! :)

Roza írta...

Kata, én sem ismerem ezt a fűszerkeveréket, de az étel kétségtelenül guszta és biztosan finom is!:)

csipike írta...

Jók ezek a fogyókúrás menük ;-)...csak így tovább. Ilyen ételek mellett nem lehet éhezni, mert ez mind mind finom és salátákból, sovány húsokból bármennyit ehetsz.
Ahogy olvastam, sikeres az akció, csúsznak lefelé a kilók.

Gerdi írta...

De jó ötlet paradicsomban tálalni a salátát! Nagyon mutatós, a husi is mellette:-)

Elisabeth írta...

A Zatár egy kimondottan Közép-Keleti, Izráeli füszer, ami nagyon különleges, és egész más füszer. Vigyázva kell füszerezni vele, mert erős, de nem csipős annyira. Nálunk itt a Lebanoni import üzletben lehet találni, és nem is olyan drága!

Jól eltaláltad a finom kukorica salátával, és szépen néz ki a paradicsomban tálalva...igaz Gourmet, módra készitetted. A Gourmet, az nálatok a Gasztró?...ugy gondolom!

Névtelen írta...

Azt hiszem éhes lettem:) Szívesen megkóstolnám!

marisz57 írta...

Hű, ez nagyon ínycsiklandó!

HajniZoli írta...

Dehogy haragszunk! Én is tejföllel meg joghurttal készítettem, de csak joghurttal is nagyszerű.Lehet bárhogy variálni. Örülök, hogy tetszett és köszönöm, hogy elkészítetted:)

"saját levében" írta...

De jó! Igazi keleti kincs ez!

Kati írta...

Petra, Mónika, köszi:)

hannka, eddig én sem, amíg nem kaptam ajándékba:)

Roza, köszi, ha találtok vhol ilyen fűszert próbáljátok ki, nagyon finom:)

Csipike, köszi a biztatást:) Ahogy mondod, éhezni nem éhezek, és a diétás menük is szaporodnak a blogon, jól vetted észre:)

Gerdi, köszi:) Ugye?

Elisabeth, igen én is utánanéztem, ez az enyém is Libanonból származik:) A gourmet inkább ínyencet jelent nálunk, ha jól tudom:)

Édy, én meg szívesen megkínálnálak:)

marisz57, köszi:)

HajniZoli, én köszönöm nektek, én azért csak joghurtot tettem bele, mert diétázom, minnél könnyebb legyen:)

saját levében, igen, és neked köszönhetem, hogy megismertem:) És a Költészet napjának:)