2012. augusztus 14., kedd

Sült cékla

Ez a recept is abból abizonyos dokumentumfilmből való, és isteni finom. Én zsírszegény joghurttal készítettem, de az eredeti recept jó zsíros tejfölt ír hozzá:) Azzal még finomabb lehet:)



Hozzávalók: (1 személyre)
  • 2 bébicékla (friss, fiatal, kisebb cékla)
  • 1 kis pohár zsíros tejföl (nálam most zsírszegény natúr joghurt)
  • 4 karika füstölt préselt pulykamell
  • 6 kocka mozzarella és juhsajt
  • bors
Elkészítés:
A céklát héjában megfőztem, meghámoztam, kisebb kockákra vágtam. A felkockázott céklát hőálló edénykékbe helyeztem (2 szufléformába), a pulykamellet szintén felkockáztam, elosztottam rajta, rátettem a sajtkockákat, és ráöntöttem a joghurtot. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütöttem, amíg pirulni kezdett a teteje.

11 megjegyzés:

Erdokóstoló írta...

Ezt én is bevezetem nálunk!

Tiffanylda írta...

A sült paradicsom finom volt, ez sem lehet rosszabb!:) Csak azt a füstölt, préselt pulykát nem értem egészen..., de majd körülnézek!

Tiffanylda írta...

Az előbb elfelejtettem, a hónap költeményéhez mellékelném ezt a linket, nagyon szeretjük és sokat énekeljük! Biztos Te is ismered!:)
http://www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q

sedith írta...

Ez nagyon jól hangzik! És biztos isteni lehet!:)

Kati, már kérdeztelek az én blogomon, amikor említetted, csak azóta nem jártál annál a bejegyzésnél... milyen diétát tartasz? Fogyókúrás céllal? Mert ha igen, és nem eszel szénhidrátot, meg kiiktatod a zsírokat, előbb-utóbb megbosszulja magát a dolog, és végül semmi értelme, eredménye nem lesz. Én azt "vallom", hogy bármit lehet enni, csak mértékkel tegye az ember, és ne keverjen össze mindenfélét egyszerre. Szóval, ha hús, akkor legyen hús meg saláta, ha meg krumpli, akkor krumpli meg saláta (persze, nagyon leegyszerűsítve mondtam ezt), ha pedig édességet kívánsz, akkor azt egyél, de nem azután, miután jóllaktál hússal.:) Ezt nagyon egyszerű betartani (persze, azért ods kell figyelni), de igazából nem jár lemondással, és úgy fogysz, hogy közben nem érzed megfosztva magad az evés örömétől.:)

Katalin írta...

Nagyon guszta, még nem hallottam a céklának ilyen fajta elkészítését, de nagyon fincsi lehet, és a színe is csodás.

Kati írta...

Erdőkóstó, nagyon finom, meglátod, ha elkészíted:)

Tiffanylda, nem rosszabb az biztos:)A préselt , füstölt pulykamellet úgy képzeld, mint pl.a szalámit, préselve, rúdban árulják, és meg van füstölve.
Igen ismerem a Csík Zenekar feldolgozásában, imádjuk őket a Párommal, koncertjükön is voltunk az őszön Marosvásárhelyen, egy életre szóló élmény volt.

sedith, A Dukán - diétát tartom, most a második fázisában vagyok, nem olyan vészes, proteineket(fehérhúsok, tejtermékek, hal, tojás stb.), zöldségeket bármennyit ehetek, én kevés olívaolajat is használok, bár azt nem írja a diéta, de tudom, hogy kell. Szerencsére nem vagyok sem kenyeres, sem édességes, de én is a saját elgondolásom szerint tartom, nem ragaszkodom szó szerint a diétához, gyümölcsöt is eszek, azt nem szabadna eredetileg, de az nem árthat. 10 nap alatt 5 kg-ot fogytam. Köszi az érdeklődést, és a figyelmeztetést, tudom, hogy nem szabad túlzásba vinni:)
Hétvégén lagzizunk pl, ott sem fogom tökéletesen betartani, azért a sütiket megkóstolom:)

Katalin,
eddig én sem, de nagyon finom:)

HajniZoli írta...

Sült salátának hangzik, nagyon érdekes éppen attól, hogy sütve van. Legalábbis nekem:) szerintem fincsi lehet. Ha szert teszek céklára,biztosan kipróbálom. Úgy tartom, hogy egyszer legalább mindent meg kellene kóstolni:) ízek, kombinációk...

Adela Zilahi írta...

Szerintem nagyon finom lehet, nagyon szeretem a ceklat!

csipike írta...

Azzal a tálkával én nagyon szívesen elfogadnám ;-), már ahogy olvastam az összetevőket is éreztem az ízét. A céklát imádom, eddig csak savanyúságként ettem, ideje lenne más formában megkóstolnom.

Hankka írta...

Nagyon izgalmasan hangzik, biztosan nagyon finom az alkotóelemeket elnézve! :)

Kati írta...

HajniZoli, igen, én is úgy tartom, mindent ki kell próbálni egyszer:)

Adela Zilahi, finom is.)

csipike, régebb én is csak savanyűságként ismertem, de most már levest is készítek belőle, meg sülve is:)

hannka, finom biza.)