2012. augusztus 8., szerda

Paprikás rántotta

Most lehet, hogy néhányan csóválni fogják a fejüket, hogy még egy rántottát is be lehet blogolni? Nem az elkészítés nehézsége miatt írom le, hanem azért, mert gyerekkorom egyik legfinomabb reggelije, és hátha lesznek olyanok, akik így elkészítve nem kóstóltak még rántottát.



Hozzávalók:(1 személyre)
  • 2 tojás
  • 1 sárga vagy zöld színű húsosabb paprika(csak a zöld vagy sárga paprika adja meg a jellegzetes zamatát, az érett piros paprikától már más, édesebb íze lesz.)
  • pici olaj
Elkészítés:
A kockára vágott paprikát (nem baj, ha nagyobb és nem egyforma kockára vágjuk, annál rusztikusabb) az olajon picit megforgatom, majd egy csorrintásnyi vizet töltve alája, fedő alatt roppanósra párolom, amíg a víz teljesen elpárolog. A sóval felvert tojást a paprikára öntöm, kocsonyásra sütöm. Friss zöldséggel, kenyérrel tálalom.

14 megjegyzés:

sedith írta...

Hűűűű, hát ez milyen finom! Képzeld, nálunk ez nem volt "divat" sosem, egy volt osztálytársamnál ettem életemben először, és nagyon ízlett. Azt hiszem, hogy akkor frissiben még elkészítettem egyszer otthon is, és azóta sem ettem. Jó ötlet, most pont paprikaszezon van. :)

Éva írta...

Nagyon finom lehet így a paprikával. Hagymával már csináltam de paprikával még nem majd kipróbálom. Tegnap megmaradt vasárnapról levestészta cérnametélt arra ütöttem tojást és savanyúsággal hogy milyen finom volt!

Az amatőr hagyományörző írta...

Kedvenc reggelim ,ma reggel is ezt reggeliztem , én két paprikából és még egy fél hagymából és persze három tojásból készítem ,alá egy kis szalonnát sütök és sok borsot szórok rá ./Nagyétkű vagyok , ennyi kell egy férfi embernek !/ Fenséges ,nem csak az olaszok tudnak/ carbonara/ ,mi is ! Ugyanezt szoktam készíteni kockára vágott vinettából /padlizsán/ az is nagyon finom ,akár tojás nélkül is egy kis szója szósszal és akkor már kap egy kis ázsiai beütést , de megy ez cukkinivel is és tojással ,az a változat egy kicsit könnyebb . Próbáljátok ki!

Adél írta...

Miért ne lehetne épp rántottát is blogolni? :)Én hagymával és paprikával együtt ettem rántottát, jó régen:)

trollanyu írta...

Kislány korom óta az egyik kedvencem:) Ma is ez lesz a vacsorám. Bizony sokan nem tudnak elkészíteni még egy rántottát sem:)

Katalin írta...

Nagyon finomat készítettél! Nekünk is kedvencünk a rántotta. Én is szoktam minden félét bele tenni, paprikát, hagymát, kolbászt, szalonnát, néha még gombát is.
Az elmúlt két hétben felétek jártunk, Székelyföldön és Torockón, ahol ismét nagyon jól éreztük magunkat. Sok felé eljutottunk, sokat fényképeztünk. Már túl meleg is volt, de jeget is kaptunk bőségesen a Hargitán, ami akkor nagyon ijesztő volt.

Blogkonyha írta...

Bizony nagyon finom! Én is szeretem. Én sült-paparikás tojásnak hívom...Egyre megy, ugyan olyan jó! :o)

4Gyerek írta...

mi is szoktuk. mikor milyen paprika van. olykor piros paprikával is. mint ma regel is ez volt a lakókocsis reggelink. hatunkra tíz tojásból, saját tyúkok tojták.

éssss a tányérod. ilyen van a szüleimnek. nosztalgia.

HajniZoli írta...

Jól tetted, hogy beblogoltad. Én nem ettem csak paprikával, de kipróbálom. Hagyma, paprika, olyan lecsószerűen és tojást ütve rá. De az már más íz.

Hankka írta...

Én sem ettem még paprikával, de nagyon jó lehet, finomnak tűnik! :) És miért ne lehetne egyszerű ételeket is posztolni, hiszen ilyeneket is készítünk és szeretünk! :)

Kati írta...

sedith, nálunk meg nagy divat volt, nálam is ettek ilyet az osztálytársaim:) Meg én is ettem egyik osztálytársamnál hagymás rántottát, az is nagyon ízlett:) De jók is ezek a régi osztálytársak, és emlékek:)

Éva, cérnametélttel még nem próbáltam, de tésztával már igen, bizony úgy is finom:)

Az amatőr hagyományőrző, mikor a Párom itt van nálunk is férfiasabb mértékkel készül:) A padlizsános ötlet nagyon jó, ki is fogom próbálni:)

Aleda, én is ettem hagymával is, úgy is finom:)

trollanyu, akkor nem csak nekem a kedvencem:)

Katalin, mi is szoktunk készíteni rántottát több hozzávalóval is, de ezt a paprikást csak így magára szoktuk:)
Hát igen volt mostanában mindenféle idő nálunk, főleg jégeső, meg kánikula:)

4Gyerek, én is házi tojásból készítem, édesanyám tyúkjai tojják. Remélem jól telik a kirándulásotok:)

HajniZoli, igen a hagyma már más ízt ad neki:)

hankka, azért írtam, hogy néhányan csodálkozni fognak, mert több blogon is láttam, hogy az egyszerűbb ételeket sokszor kritika érte egyesektől:)
Illéskrisz, nevezhetjük annak is:)

Kati írta...

Alább elfelejtettem írni, hogy ezt az ebédlő szettet konfirmálásomra vagy ballagásomra, már nem tudom pontosan kaptam nagybátyáméktól, de nagyon szeretem, olyan egyszerű, letisztult:)

Névtelen írta...

Szia! Koszi a receptet! Tenyleg nagyon finom. Szerintem ezerszer jobb mint hagymaval!

Kati írta...

Névtelen, ugye? Nekem is sokkal jobban ízlik, próbáltam hagymával is, bár az nem volt hagyományos nálunk, de a pálmát ez a paprikás rántotta viszi mai napig:) Nyáron nagyon sokszor elkészítem reggelire. Örvendek, hogy neked is ízlett, gyere máskor is hozzám:)