2012. június 17., vasárnap

Növényeim a teraszon 2012 június

Most beszéljenek helyettem a képek. Ígéretemhez híven az idén több fűszernövényt ültettem, sőt paprikából és paradicsomból is több fajta fejlődik immár a teraszon. A palántákat édesanyám melegházában neveltettem, kb. 3 hete vannak nálam a teraszon, de nagyon szépen fejlődnek. Mindenikből több tő is van. Idéni vetésű petrezselymem még nincs, mert még anyunál a kertben vannak, nagyon lassan fejlődnek az idén valamiért. De azt is hozok majd a teraszra. Mind a vetést, mind a szétültetést magam végeztem. Még otthon édesanyáméknál a kertben is ültettem mindebből.




Csombort

Oregánó

Kakukkfű

Virághoz hasonló termést hozó csípőspaprika.

Bazsalikom

Majoránna

Piros balkonparadicsom

Sárga balkonparadicsom

Apró, hegyes , piros termésű csípőspaprika.

A még tavalyról megmaradt petrezselyem.

Viki Svájcból kapott habanero paprikája.

A Mammkától kapott tengerihagymából egy zöldült ki eddig.

Zeller.

Metélőhagyma

Ánizs.

Rozmaring.

Fokhagyma.

Lestyán.

És a virágaim:)

18 megjegyzés:

Erika írta...

Ez igen! Nekem is vágyam egy ilyen kis saját fűszeres szekció, még kert is van hozzá, de a benti dolgok elvégzése után kintre már kevés idő marad...egyelőre egy mentabokor meg metélőhagyma árválkodik:)

Noryta írta...

Mennyi mindened van! :) Ezekkel aztán igazi élvezet lesz főzni. Nálunk csak paprika van a teraszon, az szépen növöget. :)

Katalin írta...

Szépek a növényeid, jó dolog, ha valaki tud kertészkedni, mármint hogy van módja rá. Nekünk a balkonom csak virágok és kaktuszok vannak.

4Gyerek írta...

áááá, most a rozmaringért vagyok nem is kicsit irígy....

Fernel írta...

Tegnap este akartam írni neked kommentet, de megviccelt a chaptád :(
Mindig elfelejtem, hogy először az előnézetre bökjek, másként nem ismer fel a blogger, és onnantól nem enged profilt választani.
Most is kétséges lesz, hogy beenged, mert ma reggel sem ismert fel nálad.
Szóval, azt akartam kérdezni, a bazsalikom milyen fajta, és hogy ki fértek-e még ti is az erkélyre? :D
Nagyon szépek a fűszereid, és nagyon nagy a választékod.
Ügyes vagy!

Éva írta...

Nagyon szépek a növényeid a fűszernövény és a muskátli is! Nekem konyha ablakban van pár cseréppel fűszernövény és a teraszon a Viki féle paprika ami nagyon szép már!

Gerdi írta...

De szépek a növénykéid a teraszon! Én tavaly próbálkoztam hasonlóval, de nagyon satnyácskák lettek. Igaz, nekünk van kis kertünk is, ott már valamivel nagyobb volt a siker:-)

Viki írta...

Szia Makacska :)
Irtó szép lett a teraszod. Kicsit javítanék ! Csak a paprika magot kaptam svájcból, és nem jalapenó, hanem HABARENO !! :))) -
A habanero (magyarul havannai) a kínai paprika (Capsicum chinense) legismertebb változata, a csípős chilik egyik legfontosabb alapanyaga.
A habanerót főleg jellegzetes, trópusi gyümölcsös íze miatt kedvelik. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús. Nemcsak az USA-ban és Mexikóban használják csípős szószok készítésére, de időnként az európai konyha is elvarázsol vele egy-egy pikáns szószt. Aromája a paradicsomhoz és a trópusi gyümölcsökhöz is illik. Szárítva is árulják; ekkor használat előtt áztassuk vízbe, hogy felpuhuljon, vagy porítsuk mozsárban (de ilyenkor vigyázzunk, nehogy belélegezzük a porát). Feldolgozásához húzzunk védőkesztyűt!

Kati írta...

Viki, ne haragudj, véletlenül írtam el, mert az este túl fáradt voltam visszakeresni a nevét. Köszi, hogy szóltál, ne tájékoztassak félre senkit.
Amúgy elolvastam még akkor nálad a jellemzőit, még el is mentettem magamnak.

Bors and Pepper írta...

Hú, de irigylem ezt a sok finom növénykét :) Én is ültettem cserépbe koriandert, kakukkfüvet és bazsalikomot, de sajnos megette öket egy óriási hernyó, ami meg megmaradt, a tetü lepte be. Még tanulnom kell a kertészkedést :D

Panna írta...

Mennyi szuper növénykéd van :)Jót fogsz majd főzőcskézni belőlük :)

"saját levében" írta...

Ez komoly! Lesz mit az ételbe aprítani!

Viki írta...

Szia Kati ! Semmi gond, csak gondoltam, ha már ilyen szépek, akkor "használják" a saját nevüket :) :)

Viki írta...

Most olvastam el, amit én először írtam, hát magamat is meg kell rójjam:) én is elírtam a nevét :) :) Én a melegre, meg a fáradtságra fogom :) HABANERO !

Elena írta...

Ejhhhha!!!! :)))) Áááánizs??? Szereznem kell nekem is!!

Kati írta...

Lányok, azt hiszem mindenki azért szeretne egy kis fűszeres sarkot, mert így bármikor saját kertjébe, balkonjára kilépve friss fűszerekkel főzhet. Akinek még nem sikerült az se csüggedjen, gyakorlat teszi a mestert:)

mellissina2 írta...

Hú de szorgalmas vagy,nagyon szépek!!!!

Vicuska írta...

Elképzeltem, milyen gyönyörűek és buja-zöldek lettek egy hónap elteltével :) Ügyes vagy!!!