2012. április 23., hétfő

Kukoricás - császárszalonnás spagetti és Nyeremények(ajándékok)

Először is szeretném elmondani Nektek, hogy nézzétek el nekem, ha az elkövetkező két hónapban kevesebb bejegyzést és megjegyzést írok, mert nyelvvizsgára, államvizsgára, fokozati vizsgára készülök, közben pedig a suliban is dolgozatírások következnek, sok a javítani való, június elejétől pedig kezdődnek a szóbeli érettségik.
Így most erre kell fektetnem a hangsúlyt, de ezután is benézek hozzátok, csak nem biztos, hogy lesz időm megjegyzést is írni.. Remélem, ennek ellenére azért ti gyakrabban benéztek hozzám, és nem hagytok el:)

Most pedig egy finom spagetti receptjét hoztam, ami még a múlt hétvégén készült, csak most értem odáig, hogy be is írjam. Vendégeim voltak, nekik készült második fogásként ez a finomság.



Hozzávalók:
  • 30 dkg császárszalonna(bacon)
  • 20 dkg gomba
  • 1 doboz kukorica
  • 1 kápia paprika
  • 2 - 3 dl tej
  • 5 - 6 evőkanál tejföl
  • kevés olaj
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint sajt
  • zöldhagymaszár
Elkészítés:
 A császárszalonnát csíkokra vágtam, a gombát megtisztítottam, szintén felszeleteltem, a paprikát is csíkokra vágtam. A császárszalonnát kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a gombát és a paprikát és együtt pirítottam még egy kis ideig, majd hozzáöntöttem a kukoricát, és addig kavargattam, amíg átmelegedett. Ezt az alapot megszórtam a liszttel, felöntöttem a tejjel, sóztam, borsoztam, és addig kavargattam, amíg besűrűsödött. A tűzről levéve hozzákevertem a tejfölt, és még egy kevés tejjel higítottam. A szokásos módon kifőzött spagettivel tálaltam. Ízlés szerint sajtot lehet reszelni a tetejére, mi felkarikázott zöldhagymaszárat is szórtunk rá, nagyon ízlett vele.

Nyeremények
Ebben az évben is mellém szegődött a szerencse néhányszor, eddig három csomagot hozott a postás:)
Az első nyereményem Suncikától érkezett, még februárban nyertem a Delimano Chefs receptveresenyen való szavazásért. Egy szakácskönyv, amelyet sok blogon láttam, és ami nagyon megtetszett nekem, Michel Roux: Tésztavarázs című könyve. Suncika, itt is köszönöm.:)




A második nyereményem egy meglepetéscsomag volt, méghozzá Lencsilánytól érkezett, és sok - sok kincset, finomságot tartalmazott:Bourbon vaníliát, Currys csirke fűszert és Kínai ötfűszer nevű fűszert, három saját készítésű fülbevalót(a sárga tulipánhoz most vettem blúzot, annyira tetszik:))), egy saját készítésű nyakéket, három plikk finom teát, és két kicsi csokit.. Lencsilány, köszönet érte neked is.:)




Érkezési időrendben a harmadik nyereményem Marianntól, az Ingyom - bingyom blog írójától utazott hozzám. Tartalma egy aprósüteményeket bemutató recepteskönyv, és ami nagyon - nagyon tetszik, Mariann saját kezűleg készített kézimunkái, négy hímzett poháralátét(én sajnálni fogom pohár alá tenni:)), egy hímzett könyvjelző(Tudta Mariann, hogy szeretek olvasni:)), és egy macskás képeslap, amelyre a kísérő szavakat írta Mariann, és amelynek eredetijét szájjal festették. Mariann, nagyon szépen köszönöm, sikerült meglepned.:)




15 megjegyzés:

Bebi írta...

Megint egy szuper receptet hoztál!:)
Gratulálok a nyereményeidhez!
A vizsgákra egy nagy kalappal!:)

Suncika (Anya) írta...

Nagyon szívesen, használd egészséggel! :)
Sok sikert a vizsgákhoz! :)

Édeskonyha írta...

Kitartást és sok sikert a vizsgákhoz! Nekem szerencsére már csak a legutolsó államvizsgám van vissza és azután akkor lássak tananyagot amikor a hátam közepét... Szóval átérzem a problémát én is ritkábban hagyok megjegyzést, mint ahogy szeretnék.

Farci írta...

Minden jót, kitartást kívánok! :)))
Mindjárt nyári szünet! :)))

Névtelen írta...

Sok sikert a vizsgáidhoz!

Katalin írta...

Gratulálok a nyereményeidhez, a vizsgáidhoz pedig sok sikert!

teller-cake írta...

Egy nagy kalappal a vizsgáidhoz és jó szórakozást a nyereményeidhez! :-)

Jámborné Budai Mónika írta...

Gratulálok és a vizsgához sok sikert!

María írta...

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, "egy kalappal" a vizsgákhoz, kitartást a felkészüléshez, és a dolgozat javításhoz.
A nyereményekhez szeretettel gratulálok.
A spagettid csodás, szívesen megkóstoltam volna :)!

ingyom bingyom írta...

Nagyon szívesen és szeretettel Kati!
És innen is szurkolok egy kicsit, minél jobban fekvő tételeket húzzál és hajrá!
Sikerülni fog, csak pozitív gondolataid legyenek, és aludjál eleget a vizsgák előtt, tudom, ez nem mindig sikerül, csak úgy gondolom, ha előre szóltam akkor legalább 1 órával többet fogsz pihenni előtte.
Sok puszi Mariann!
(ingyom-bingyom)

Panna írta...

Nagyon guszta a spagettid! A nyereménykehez pedig gratula! Jó sok kincsed lett! :D

Emi írta...

A spagetti nagy kedvenc nálunk, bármilyen ízesítéssel. Meg a kuorica is. És ha hús is van benne... mondanom sem kell:) Nagyon finom lehetett!

Angi Angéla írta...

Gratulálok a csodás és hasznos nyereményekhez! Sok sikert a vizsgáidhoz! Kitartást és türelmet az éretségi vizsgákhoz (ugyanez vár rám is) és nem utolsó sorban a spagettid valami fenséges!

Barbi konyhája írta...

Szeretem a tésztaételeket, de csak módjával. :))
Nagyon szépek és hasznosak a nyereményeid, gratulálok!!
Hamar túl leszel az egészen meglátod, sok kitartást és sikert kívánok!

Kati írta...

Lányok köszönöm a gratulációkat, a jókivánságokat, ígérem mindeniket megfogadom:)
Barbi, sajnos azt hiszem a kelleténél kicsivel többször eszünk mostanában tésztaételeket, de hát olyan változatosan készízhető, és imádjuk a különböző szószokat is:)