2012. április 5., csütörtök

Gulyásfőző verseny a Bocskai István Iskolaközpontban, Nyárádszeredában


 A héten, itt nálunk Romániában, az iskolákban, ún. Iskola másként napok vannak, ami tulajdonképpen az iskolanapokat fedi, és amelynek célja, hogy ezen a héten játékosan, kreatívan, másként tanuljanak a diákjaink. Rengeteg jó program, tevékenység volt a héten, a csütörtöki nap hagyományosan gulyásfőző verseny van minden évben nálunk.
Nekem egy teljesen fiúkból álló osztályom van, a XII.D. mechanika osztály, akik jelenleg 13-an vannak, és akik minden évben részt vesznek a gulyásfőző versenyen. Természetesen nem mindenki volt ott az osztályból most sem, de az alapemberek mindig jelen vannak.
Ma felügyelő is voltam közben, így teljesen maguk készítették a gulyást, ami szerintem(és nem csak) isteni finom lett. Az eredményeket csak holnap tudjuk meg, de biztos, hogy benne lesznek az első háromban.
 Sokszor szidom a fiúkat, ha csintalankodnak, ők még nem mindig értik meg, hogy csak az ő javukat akarom, de büszke vagyok rájuk, és arra, hogy négy év alatt sikerült idáig eljutnunk együtt. Fiú létükre, a lányokat lekőrözve isteni finom gulyást főztek, mindent ők szereztek be, ők készítették elő a fát, tüzet gyújtottak, előkészítették az alapanyagokat, és megfőzték. Utána pedig rendet raktak maguk után.
Fiúk, ha esetleg ide tévedtek, ügyesek voltatok, büszke vagyok rátok, csak így tovább.:)
Az alapemberek megérdemlik, hogy ide írjam a nevüket: Kacsó Szilárd, Varga András, Hajdu Szilárd, Nagy Miklós, Horváth Bernád, Szilveszter Zsolt.
És akkor jöjjenek a képek:

A fiúk főzés közben:)

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Kati, kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!

csipankatalin írta...

Szerintem is ügyesek a fiuk.Gratulálok nekik ées neked is mint osztályfőnök.

csipankatalin írta...

Szerintem is ügyesek a fiuk.Gratulálok nekik ées neked is mint osztályfőnök.

Panna írta...

Milyen jó kis programot, jobban mondva hetet talált ki az iskolátok! Biztos finomat főztek a fiúk ;)

Alíz írta...

Ügyesek a "fiaid", Kati, bíztos az "anyjuktól" tanulták a gulyás készítését. :))))) Gratulálok!

Kati írta...

Katalin, köszönöm:)

Csipankatalin, köszi, te ismered őket, tudod milyenek:)

Panna, nagyon finomat, minden elismerésem az ővék, III. díjat nyertek végül.

Alíz, köszi, igen, a fiaim, mert hozzám nőttek, bármilyen rosszak is néha, és magukra készítették a gulyást minden segítség nélkül.