2012. március 6., kedd

Sóskafőzelék

Volt egy maréknyi fagyasztott sóskám, abból készítettem ezt a főzeléket.



Hozzávalók:
  • kb.15 dkg fagyasztott sóska
  • kevés olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél evőkanál liszt
  • fokhagymabors
Elkészítés:
A kiengedett sóskát forró olajon kissé átforgattam, a tejfölt, a joghurtot, a lisztet csomómentesre kavartam, és a sóskához adtam, hagytam, hogy felforrjon, besűrűsödjön. Végül fűszereztem. Tükörtojással, sült szalonnával tálaltam.
Egyszerű és finom étel.

7 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Most szívesen átmennék hozzád vacsira,mert nálunk csak én szeretem és ezért nagyon ritkán készítek!

Panna írta...

Én is mennék vacsira, rég ettem főzeléket :( Pedig nekem mindegy miből készül, mindet szeretem :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Én is indulok hozzád enni. Imádom a sóskát! Olyan gusztán tálaltad!

Annamari írta...

Sóskát így még nem ettem, csak levesnek. Úgy viszont kedvenceim között van. Látom a tükörtojást Te is jól megsütve fogyasztod :) én is, annak ellenére, hogy babavárásom kezdetén kívántam a folyós sárgájút, na visszatért a régi énem, már nem úgy kérem :)))

Katalin írta...

Nagyon guszta, szépen tálaltad! Én még sosem főztem és nem is ettem sóskát, csak nyersen :) Egyszer ideje lenne kipróbálnom!

teller-cake írta...

Sóskát még sosem főztem, de a spenót nagy kedvenc nálunk. A fotón nagyon gusztának néz ki! :-)

Kati írta...

Jámborné Budai Mónika, nem vacsira készítettem, hanem még a hétvégén ebédre, csak most sikerült posztolni:) Kb. egy hónapja nem vacsizok, vagyis 6 után nem eszek semmit, legfeljebb egy - egy almát:)

Panna, tudtam, hogy neked ízlene:)

Illéskrisz, köszönöm, finom savanykás főzelék, azért még van mit fejlődnöm a tálalás/fotózás terén is:)

Annamari,mi is levesnek szoktuk, de most olyan kevés volt, hogy levesre nem lett volna elég, de főzeléknek kettőnknek pont jó volt. Igazából én folyósan , hígan szeretem a tojás sárgáját, csak sajnos nem mindig kapom el jól a sütési időt:)

Katalin, mi tavasszal szoktunk finom levest készíteni belőle:)
teller - cake, hasonló a spenothoz, csak savanykás:)